Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Wie niet horen wil........


 
Is het u opgevallen? Tijdens de reclames bij alle WK gerelateerde programma’s zien we met enige regelmaat Edwin Evers voorbij komen die om een preventieve gehoortest aanklopt bij de karikatuur van ‘s lands bekende gehoorapparatengigant. De reden, de Zuid-Afrikaanse Vuvuzela.Heel thuisblijvend Nederland zit zich suf te piekeren over hoe je met de geluidsinstellingen de overheersende herrie van de tribunes weg kunt mixen. De NOS heeft al aangegeven hier niets aan te kunnen veranderen. Dat de BBC en Sporza het wel lukt heeft te maken met een innovatief systeem dat ze bij onze wester- en zuiderburen gebruiken. Bij de NOS zijn ze nog niet zover en zullen we het moeten doen met het oorverdovende kabaal of zelf een alternatief regelen.

Althans, tot vandaag aan toe. Klagen bij de FIFA heeft tot nu toe weinig succes gehad. Zowel de Nederlandse Omroep Stichting als de Internationale voetbalassociatie zijn met klachten overladen (FIFA zegt overigens zelf nog geen enkele negatieve reactie te hebben gekregen) maar vinden de schreeuwtoeter eigenlijk wel wat hebben. Het is zo Afrikaans, aldus de vleesgeworden toeter van de FIFA, Sepp Blatter.Het is natuurlijk niet voor niets dat de gehoorapparatenmultinationals duur hebben ingekocht rondom de WK uitzendingen. Na 4 weken Vuvuzela zijn we nog wel een tijdje bezig 130 decibel Afrikaanse natuurtonen uit ons gehoor te laten wegebben.

Het uitdrukkelijke verzoek aan de voetbalbond om de Vuvuzela uit de stadions en bij trainingscomplexen te weigeren wordt door de FIFA niet gehoord. En wie niet horen wil, die moet maar voelen. Net als Japan en de Suid Afrikaanse Lugdiens vinden ook wij het tijd voor actie en protest!

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 12 juni 2010
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services