Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Argentijnen verslaan Nigeria


 
Diego Maradona heeft zijn eerste drie WK-punten binnen als bondscoach van Argentinië. Zijn ploeg won in het Ellis Park Stadium de eerste wedstrijd in groep B van Nigeria met 1-0.Voor de Afrikanen was het de derde keer op evenzoveel WK’s dat het team in de poulefase een wedstrijd verloor van Argentinië. Ook op de wereldkampioenschappen van 1994 en 2002 stonden beide ploegen tegenover elkaar en delfde Nigeria het onderspit (2-1 en 1-0).

Toch had er veel meer ingezeten voor de Afrikanen. Zeker als Kalu Uche zijn enorme kans aan het einde van de tweede helft had benut. De invaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Yakubu Aiyegbeni, maar Uche schoot hoog over.

De Argentijnen legden de basis voor hun overwinning in de beginfase van de eerste helft. Het team zette onder leiding van Lionel Messi meteen de tegenstander onder druk. Het leverde al na vier minuten een levensgrote kans op voor Gonzalo Higuain.De aanvaller van Real Madrid had zijn vizier nog niet op scherp staan en schoot de kans die Messi creëerde naast. Twee minuten later was het echter wel raak toen verdediger Gabriel Heinze volledig vrijstaand een corner van Juan Sebastián Veron in kon koppen.In het vervolg van de eerste en het begin van de tweede helft kabbelde het duel zich voort. Pas met de inbreng van voormalig Inter-speler Obafemi Martins kwam er weer wat leven in de brouwerij. Nigeria zette iets meer druk, maar tot uitgespeelde mogelijkheden kwam de ploeg van de Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck nog niet.

Taye Taiwo kreeg een grote kans op de rand van het zestienmetergebied, maar zijn ziedende schot ging net voor het doel van Romero langs. De linksback raakte echter geblesseerd na zijn doelpoging en moest worden vervangen door Kalu Uche.

De invaller schoot de grootste kans van Nigeria daarna hoog over.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 12 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services