Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Griekenland verliest van Koreanen


 
Griekenland heeft ook in zijn vierde wedstrijd op een WK niet weten te scoren. Zuid-Korea was in de eerste wedstrijd in groep B veel te sterk voor de Europees kampioen van 2004: 2-0.De Grieken hoopten op hun tweede deelname aan een wereldkampioenschap eindelijk het net te vinden. Bij de enige eerdere deelname in 1994 werd de ploeg kansloos uitgeschakeld zonder ook maar één doelpunt te maken.

Na de wanvertoning tegen Zuid-Korea is het nog maar de vraag wie voor de ommekeer bij Griekenland moet zorgen. De ploeg van de Duitse trainer Otto Rehhagel maakte vanaf het eerste fluitsignaal een futloze indruk.

De Zuid-Koreanen, niet eens zo sterk spelend, profiteerden hier in het Nelson Mandela Bay Stadium in Port Elizabeth snel van. Al in de zevende minuut werkte centrale verdediger Jung-Soo Lee de bal uit een vrije trap achter de twijfelende doelman Alexandros Tzorvas.Het had in de eerste helft zelfs nog erger voor de Grieken kunnen worden. Oud-PSV’er Ji-Sung Park gaf een splijtende pass op spits Chu-Young Park, maar deze keer wist keeper Tzorvas met zijn benen redding te brengen.

Rehhagel probeerde in de tweede helft nog iets te ‘forceren’ door aanvoerder Giorgios Karagounis te wisselen voor verdediger Christos Patsatzoglou. De bondscoach moest echter lijdzaam toezien hoe knullig spel van Loukas Vintra de wedstrijd definitief in het slot gooide.De nummer elf van de Grieken liet de bal van zijn voet springen. Aanvoerder Park was er als de kippen bij om Griekenland de nekslag toe te dienen: 2-0.

De murw gebeukte Griekse ploeg gooide er nog een slotoffensief uit, maar ook de in totaal elf corners leverden niets meer op.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 12 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services