Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Uruquay gelijk tegen Frankrijk


 
Frankrijk was in een tegenvallende WK-wedstrijd met Uruguay de bovenliggende partij. De verliezend finalist van het vorige WK liet de weinige kansen die het kreeg echter onbenut. Ook Luis Suarez en Diego Forlan kwamen voorin bij de Zuid- Amerikanen niet tot scoren. De ploegen uit groep A kwam dan ook niet verder dan 0-0.De grootste mogelijkheid voor rust was voor Fransman Sidney Govou, die uit een voorzet van Franck Ribery het doel miste. Yoann Gourcuff was gevaarlijk met een vrije trap die knap werd gered door doelman Fernando Muslera.

De tweede helft begon in een hoog tempo, weer zonder dat het echt grote kansen opleverde. Ribery mocht na een uur spelen aanleggen voor een schot vanaf de rand van de zestienmeter, maar schoot meters naast.

Twintig minuten voor tijd kon Diego Forlan na goed afschermen van Suarez vrij inschieten, maar ook hij schoot naast.De meeste opwinding ontstond nog door het gedrag van de Uruguayanen. Eerst vroeg Suarez opzichtig om een tweede gele kaart voor Patrice Evra. Niet veel later vroeg de hele ploeg om een kaart voor Jeremy Toulalan. De eerste opzet slaagde niet, de tweede wel, Toulalan kreeg geel.

Ajacied Nicolas Lodeiro maakte het daarna helemaal bont. Als invaller pakte hij na een minuut geel voor opmerkingen op de leiding. Een kwartier later ontving hij zijn tweede gele kaart nadat hij keihard inkwam op Bacary Sagna. Het WK-debuut van de middenvelder duurde nog geen twintig minuten.

De Franse trainer Raymond Domenech bracht ondertussen via Thierry Henry en Florent Malouda verse aanvallende krachten. Uruguay werd nog verder teruggedrongen, maar ook het slotoffensief leverde geen doelpunten op.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 11 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services