Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Mexico ontsnapt tegen ZA


 
Het openingsduel van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika tussen het gastland en Mexico is geëindigd in een gelijkspel. 'Bafana Bafana' kwam in het Soccer City Stadium in Johannesburg op voorsprong, maar kon deze niet vasthouden: 1-1.De Mexicanen creëerden al snel in de eerste helft een overwicht. De hieruit voortkomende kansen werden echter niet afgerond door onder anderen Giovanni dos Santos en Guillermo Franco.

Zuid-Afrika kwam aanvankelijk niet verder dan wat opportunistische aanvallen. Vlak voor rust verscheen de 'thuisploeg' echter een aantal keer gevaarlijk voor de Mexicaanse doelman Oscár Pérez.

Na rust kwam Zuid-Afrika in een betere fase, wat uitmondde in de openingsgoal. Siphiwe Tshabalala tekende voor het eerste doelpunt van het toernooi. De vleugelaanvaller van Kaizer Chiefs rondde een een steekpass fraai af en gaf goalie Pérez daarmee het nakijken.Even later leek het gastland recht te hebben op een penalty, nadat Teko Modise door PSV-er Francisco Rodríguez onderuit werd geduwd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ravshan Irmatov uit Oezbekistan wuifde de claim echter weg.

Mexico maakte in de 79ste minuut gebruik van een zwak moment in de Zuid-Afrikaanse verdediging en schoot via Rafael Márquez de gelijkmaker op het scorebord.In de laatste tien minuten volgden nog enkele kansen aan beide zeiden. Tot een winnende goal kwam het echter niet meer, al was Katlego Mphela dicht bij de winnende goal. De paal stond Zuid-Afrikaans succes echter in de weg.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 11 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services