Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Eredivisie 2010-2011


 
De eredivisie begint dit jaar vroeg. Op vrijdag 6 augustus openen Roda JC en landskampioen FC Twente in Kerkrade de competitie. Dat is drie weken na de WK-finale, die op 11 juli plaatsvindt.De eerste klassieker van het komende eredivisieseizoen, staat gepland op zondag 19 september. Feyenoord ontvangt in De Kuip dan Ajax.

Dat blijkt uit het competitieprogramma dat de KNVB woensdag bekend heeft gemaakt.

PSV gaat een dag na Roda JC-FC Twente op bezoek bij SC Heerenveen, Ajax neemt het zondag 8 augustus in de Euroborg op tegen FC Groningen. Feyenoord begint thuis tegen FC Utrecht.

De competitiestart volgt een week na het duel om de Johan Cruijff Schaal, die op zaterdag 31 juli tussen bekerwinnaar Ajax en Twente gaat.

Ook op de slotdag van het seizoen (15 mei) staan de nummer een en twee van de afgelopen jaargang tegenover elkaar; in Amsterdam.

De eerste speelronde in de Jupiler League staat voor vrijdag 13 augustus op het programma. In zowel de eerste divisie als de eredivisie is een winterstop van bijna een maand ingepland.

De in Nederland actieve internationals van Oranje moeten enkele dagen na de eerste speelronde meteen weer aan de bak.

Het Nederlands elftal speelt op 11 augustus namelijk een oefenwedstrijd in en tegen Oekraïne. In het daaropvolgende weekeinde staat de tweede speelronde in de eredivisie op het programma.

Volgens manager competitiezaken Gijs de Jong begint het seizoen al vroeg om clubs zo goed voorbereid te laten beginnen aan hun Europese campagne. Zo heeft FC Utrecht al op 15 en 22 juli verplichtingen in de voorronde van de Europa League.

''Het zou sportief onwenselijk zijn als deze moesten worden gecombineerd met een aftrap van de eredivisie eind augustus of begin september'', verklaarde De Jong.

De winterstop duurt in het nieuwe seizoen bijna een maand. Op 23 december staan de laatste duels in de achtste finales van het bekertoernooi gepland. De volgende eredivisiewedstrijd is op 21 januari 2011. Volgens de KNVB voldoet dit lange winterreces aan de wensen van de clubs.

De eredivisie kent slechts één midweekse speelronde, namelijk op dinsdag 26 en woensdag 27 oktober. Als het Nederlands elftal op dinsdag of woensdag een interland heeft gespeeld, staat de daaropvolgende vrijdag geen wedstrijd op het programma.

De finale van het toernooi om de KNVB-beker staat gepland voor zondag 8 mei 2011.

In de eredivisie is komend seizoen één Europees ticket minder dan afgelopen jaar te verdienen, vijf in plaats van zes. Nederland heeft recht op een Champions League-ticket, een startbewijs voor de voorronde van de Champions League en drie voor de Europa League.


 
_FBPDF _FBATTACHMENT concept_eredivisie_20102011.pdf

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 09 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services