Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

WK blog 6 juni


 
Gisteravond was het doodstil in Amsterdam. Het land hield haar adem in bij de verschrikkelijke hakbal van Robben. De voorzitter van de Club van de Grote Vier, Robben zelf, was prima in vorm en mede door hem wervelde Oranje werkelijk voorbij het nietige Hongarije.Een week voor de start van het WK sloeg het noodlot toe. Van Marwijk vond het nodig de leden van de CGV op te stellen en voor volk en vaderland afscheid te nemen van het publiek. Met alle risico´s van dien. De kans dat een speler geblesseerd raakt, is altijd aanwezig en is geen reden spelers niet op te stellen. Voor een EK en WK zou de trainer echter een uitzondering moeten maken.

Om alle mogelijke risico´s uit te sluiten zouden de beslissende spelers niet moeten spelen en hun krachten bewaren tot de wedstrijden waar het echt om gaat. De CGV´ers, die toch van onschatbare waarde zijn voor het team, verdienen geen oefenwedstrijden en hebben deze ook niet nodig om in vorm te blijven.

Dat Robben nu toch fit lijkt te kunnen worden is een meevaller voor Oranje. Het is prima dat er een uitzwaaiwedstrijd wordt georganiseerd om afscheid te nemen van de supporters. Maar vat dat begrip niet al te letterlijk op. Robben zwaaien we wel uit als we wereldkampioen zijn. En niet eerder.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 06 juni 2010
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services