Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Oranje verslaat Ghana


 
Het Nederlands elftal heeft ook zijn tweede test in aanloop naar het WK in Zuid-Afrika gewonnen. In de Kuip in Rotterdam werd Ghana met 4-1 verslagen. Bij vlagen liet Oranje aardig aanvalsspel zien. Achterin kwam het elftal op een moment na niet in de problemen.Na een half uur kwam Oranje op voorsprong. Dirk Kuijt tikte van dicht bij raak, nadat doelman Richard Kingson een schot van Robin van Persie niet onder controle kreeg. Aan de treffer was prachtig spel van Wesley Sneijder én Van Persie vooraf gegaan.

Nederland was van het begin sterker tegen de defensieve Afrikanen, straks ook aanwezig in Zuid-Afrika. Een schot van Sneijder werd geblokt, Ibrahim Afellay schoot in kansrijke positie net voorlangs. Ghana, met voormalig Nederlands jeugdinternational Quincy, stelde er niets tegenover.

Kleine verrassingen had bondscoach Bert van Marwijk in petto, waar het de opstelling van Nederland betrof. Rafael van der Vaart speelde niet als vervanger van de afwezige Arjen Robben, Afellay wel. De PSV'er werd beloond voor zijn aardige spel in het vorige testduel, in Freiburg tegen Mexico (2-1).

,,Ibrahim maakt vaak goed gebruik van de ruimte die Van Persie laat vallen'', lichtte Van Marwijk zijn keuze toe. ,,Bovendien probeer ik meerdere zaken uit. Afellay is door velen over het hoofd gezien, maar niet door mij.''

Al te veel conclusies konden niet worden getrokken. Niet uit het spel, niet uit de opstelling. Oranje heeft zware trainingen achter de rug, vloog bovendien op de dag van de wedstrijd pas terug uit Oostenrijk, na een trainingssessie van een week of twee.

Maarten Stekelenburg, de eerste keus in het doel, kreeg rust. In het eerste deel speelde Michel Vorm van FC Utrecht, na de hervatting Sander Boschker. Op bijna 40-jarige leeftijd debuteerde de keeper van kampioen FC Twente daarmee als international.

Na een uur kreeg Van der Vaart alsnog de gelegenheid zich te profileren. De middenvelder van Real Madrid deed dat onder meer door na 73 minuten voor de 2-0 te zorgen. Mark van Bommel en Sneijder onderscheidden zich met de voorbereiding. Door Asamoah Gyan scoorde Ghana nog tegen, na een misverstand tussen de Nederlandse verdedigers Mathijsen en Van Bronckhorst.

Sneijder knalde vervolgens nog fraai de 3-1 binnen. Van elf meter zorgde Van Persie voor de eindstand van 4-1. (ANP)
 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 01 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services