Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

WK Blog 1 juni


 
Een week of twee geleden zat Henk ten Cate bij Studio Voetbal. Hij verweet de vaderlandse pers negativiteit. Altijd en bij elk succes moest er door de media een ‘maar’ worden toegevoegd aan het betoog. Louis van Gaal is een prima trainer, maar…..Guus Hiddink heeft veel bereikt, maar…….en Steve McLaren heeft het uitstekend gedaan bij Twente, maar…….En zo is er altijd wel wat. Daar had hij een punt. Maar vaak kloppen de ‘maaren’ wel. Zoals er een vraagteken geplaatst kan worden bij het selectiebeleid van Van Marwijk. Een prima trainer….maar…….Hij heeft de laatste jaren de Europese stadions afgestruind en is daarbij tot de conclusie gekomen dat Elia en Babel (beide weinig gespeeld) voor de linksbuiten meer geschikt zijn dan Ruud van Nistelrooij. En dat deze opvatting door niemand, behoudens Johan Derksen, die overigens ook wat leek terug te komen op zijn mening, sterkt het gevoel dat Van Marwijk hier een denkfout heeft gemaakt.

Van Nistelrooij is al jaren de meest productieve Nederlandse spits. Vanaf zijn periode bij Heerenveen is het steevast een spits met een hoog gemiddelde. Ook bij HSV. Hij heeft daar niet veel gespeeld, maar gezien het aantal wedstrijden (11) toch behoorlijk productief (5 goals). Bovendien speelt hij daar regelmatig als linksbuiten, een positie waar hij in Oranje zou moeten concurreren met Babel en Elia.

Die concurrentiestrijd heeft Van Nistelrooij verloren. Hij zat niet in de voorselectie en is op advies van Van Marwijk als reserve beschikbaar mocht er nog iemand uitvallen. Je kunt het niet eens een troostprijs noemen.

Wanneer het Nederlands elftal straks tegen Brazilië met 1-0 achter staat en er actie nodig is zal Van Marwijk bij de zoveelste mislukte actie van Babel nog eens terugdenken aan zijn beslissing. Terwijl Van Nistelrooij thuis op de bank aan Van Marwijk denkt. Het is een aardige vent hoor, die Bert. Maar………

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 01 juni 2010
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services