Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland verslaat Mexico


 

Nederland heeft zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het WK gewonnen. In het stadion van Freiburg werd Mexico dankzij een goede eerste helft op een 2-1 overwinning getrakteerd.

Zonder een groot aantal basiskrachten - zo ontbraken de Champions League-finalisten Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Arjen Robben - kende Oranje een alleraardigste start. Mexico, dat ook zeker niet de sterkste elf op het veld had staan, werd vastgezet en direct regende het kansen voor Ibrahim Afellay, Robin van Persie en Dirk Kuijt.

Rafael van der Vaart had zelf al eens op de paal geschoten toen hij Van Persie vrij voor het doel zette. De centrumspits van het Nederlands elftal verzaakte niet. Na de 1-0 namen de mannen van bondscoach Bert van Marwijk wat gas terug.

Na een gezapig kwartiertje herpakte Oranje zich en nog voor de rust lag de 2-0 er al in. Op aangeven van de frivool spelende Afellay volleyde Van Persie op knappe wijze binnen.

De wissels na de rust maakten Nederland er niet beter op, maar bij Mexico ging het lopen. Doelman Maarten Stekelenburg moest een aantal keer handelend optreden, alvorens hij kansloos was op een kopbal Javier Hernández.

De Mexicanen gingen vol op zoek naar de gelijkmaker en zorgden meerdere keren voor gevaar, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Nederland kon ook geen vuist meer maken en was al blij dat het de somtijds druistige tackles van de opponent zonder kleerscheuren doorkwam.

Van Marwijk toonde zich vooral tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. "We begonnen erg goed en kregen wel zeven of acht goede kansen. Dan moet je eigenlijk vaker dan tweemaal scoren. Na rust werd het steeds slechter. Dat kwam door het natte veld, maar het leek ook wel of sommige spelers moe waren. Dat kan, want we hebben de afgelopen week hard getraind."

Afellay had samen met Van Persie en Van der Vaart een groot aandeel in het sterke optreden van Oranje in het eerste bedrijf. "Afellay is de hele week al goed bezig", vertelde Van Marwijk. "Maar ook hij kreeg het na rust moeilijk."

Van Marwijk verklapte dat hij weet welke vier spelers van zijn voorlopige selectie niet mee naar Zuid-Afrika gaan. "Ik ga dit eerst die jongens vertellen. Jullie horen het donderdag om 17.00 uur.", meldde hij de verzamelde pers in het Duitse Freiburg.

Het Nederlands elftal oefent voor het vertrek naar Zuid-Afrika ook nog tegen Ghana (1 juni in Rotterdam) en Hongarije (5 juni in Amsterdam).

Bron: NU


 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 29 mei 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services