Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De bekerfinale in twee wedstrijden


 
Over het onderstaande teletekstbericht is afgelopen donderdag behoorlijk veel gepraat op werk, thuis en op TV. Verbazing, ongeloof, maar ook begrip.
Wat de mooiste wedstrijd van het jaar had moeten worden, wordt nu over twee wedstrijden verdeeld. De Nederlandse voetbalbond en de Rotterdamse burgemeester zijn tot dit besluit gekomen omdat zij de veiligheidsrisico's bij een finale over één wedstrijd te groot acht. Niet alleen speelt de veiligheid een rol, maar ook de commercie. Immers, het afwerken van een bekerfinale over 2 wedstrijden is een stuk aantrekkelijker qua kaartverkoop. Bij één wedstijd kwam de KNVB door de veiligheidsproblemen niet verder dan 25.000 verkochte kaarten, terwijl er nu liefst 3 tot 4 keer zoveel verkocht kunnen worden.
Het lijkt me voor de clubs en aanhang geen leuke gedachte dat bij een kleine voorsprong er nog een wedstrijd gespeeld moet worden, waarbij je het risico loopt dat je dan verliest. Aan de andere kant, als je verliest dan kan je de andere wedstrijd winnen en heb je alsnog de beker. Daarbij geldt het Europese systeem, waarbij het aantal uitdoelpunten de doorslag geeft. Dit syteem mogen ze wat mij betreft afschaffen. Als het thuisvoordeel werkelijk zo groot is, moeten ze het in de thuiswedstrijd beslissen en niet in de uitwedstrijd.

Ik weet dat voetbal de belangrijkste bijzaak van de wereld is, maar langzamerhand wordt niet het voetbal maar de supporters de belangrijkste bijzaak van de wereld. En daarbij gaat het om een handjevol "pubers" die het verpesten voor de rest.

VO wenst u in iedergeval veel plezier bij de eerste wedstrijd op zondag 25 april 2010. De wedstrijd wordt vanaf 18:00 LIVE uitgezonden op RTL7. De tweede wedstrijd, die in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld, staat gepland voor donderdag 6 mei. De uitzending bij RTL 7 start dan om 17.45 uur.                                                                                                                                            

Door Jasper Dekker
 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 16 april 2010
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services