Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

AZ, Oranje en Gregory


 
De laatste weken is er in de sportkranten alleen maar gesproken of het al dan niet succesvolle tripje van Oranje naar Australie. Het is mij om het even. Bijna 50 uur in het vliegtuig om het Operagebouw te bekijken, een kaartje te leggen en om half elf in de ochtend het vaderlands publiek trakteren op een saai oefenpotje, het is mij best. Maar dan ook niet zaniken dat je nooit op kosten van de toegangsbewijzenbetaler geen leuke dingen kan doen.
 
Het was me een uitje wel. Een hele delegatie met voetbalbobo’s naar Australie om daar een glas champagne te drinken, in een peperduur hotel te pitten en ons voetballiefhebbers verplicht om op de vrije zaterdagochtend met een kater, in je onderbroek op SBS6 naar 90 minuten prijsvragen te kijken. Zo nu en dan onderbroken door groen beeld waar een wit voorwerp over beweegt. Dat SBS6 de uitwedstrijden uit mag zenden is een diskwalificatie van de sport.
 
Gelukkig werd dit hele circus gauw vergeten en was onze aandacht gericht op de DSB Bank. Een tot op het bot verzuurde Lakeman heeft de bank regelrecht de ondergang in geholpen. Lakeman, kleinzoon van een compleet mislukte bankeigenaar, moet zich niet gerealiseerd hebben dat spaartegoeden van duizenden clienten door zijn oproep in het luchtledige zijn verdwen. Heeft hij zich dat wel gerealiseerd dan is het een ongelofelijke heikneuter die met wat juridisch geluk aan de publiekelijke schandpaal genageld moet worden.
 
Behalve het dramatische lot van de spaarders heeft Lakeman het opkomende AZ teruggeworpen in de zwarte kelder van de Eredivisie. Opgesloten zitten in het de onderste regionen van de hoogste klasse in het profvoetbal is een straf. Niet degraderen en je seizoen is geslaagd. Ambities over Europees voetbal kun je als voorzitter, speler of trainer dan alleen maar van dromen. AZ kan opnieuw beginnen. Met de hartelijke groeten van Pieter Lakeman, die voor deze hele malaise verantwoordelijk is.
 
En dan hebben we nog het akkefietje met Gregory van der Wiel. Een oliedomme verdediger van Ajax. Met een hersenschudding naar een rapconcert terwijl je enkele dagen eerder om diezelfde reden de extravagante vakantie naar Australie heb laten schieten. Het is maar hoe je je prioriteiten stelt. En bij Van der Wiel is dat nu duidelijk. Gregory, bedankt. Je doet niet meer mee. Je bent de zwakste schakel.
 
Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services