Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland weer niet voorbij Australië


 
SYDNEY -  Ondanks een veldoverwicht en enkele prima kansen won het Nederlands elftal opnieuw niet van Australië. Op het spekgladde veld in het Sydney Football Stadium verdiende Oranje de zege, maar kwamen beide ploegen uiteindelijk niet tot scoren: 0-0. Ook in 2006 (1-1) en in 2008 (2-1 winst Australië) slaagde het elftal van bondscoach Bert van Marwijk er niet in om de Oceaniërs te bedwingen.

De formatie van de Deventenaar trad in Sydney aan tegen een redelijk 'Nederlands' getinte ploeg. David Carney (FC Twente) en Brett Holman (AZ) komen uit in de eredivisie, terwijl Jason Culina (PSV) en Luke Wilkshire (FC Twente) tot en met afgelopen seizoen in de Nederlandse competitie speelden.

De ploeg van Pim Verbeek, die het duel met Oranje als opwarmertje zag voor de kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup tegen Oman, kreeg al snel een tegenvaller te verwerken. Vincenzo Grella raakte binnen het kwartier geblesseerd en moest vervangen worden.

Van Marwijk kon tijdens de Australische trip om uiteenlopende redenen niet beschikken over zes basisspelers. Eljero Elia maakte mede daarom in Sydney zijn debuut in de basis bij Oranje. Khalid Boulahrouz, John Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar verschenen ook weer eens aan de aftrap.

Nadat de spelers enigzins gewend waren geraakt aan het spekgladde veld kreeg Huntelaar de eerste goede kans voor Oranje. De spits van AC Milan kopte over uit een scherpe voorzet van Stijn Schaars. De veelvuldig opkomende Khalid Boulahrouz was na twintig minuten dichtbij zijn eerste interlandgoal, maar zijn harde schot belandde slechts in het zijnet. Vlak voor de rust kopte Dirk Kuyt op het dak van het Australische doel.

Met Ryan Babel voor Dirk Kuyt bleef Oranje ook na rust beter dan de Oceaniërs. Schoten van Eljero Elia en Wesley Sneijder misten kracht; een poging van Babel alle mogelijke richting. Australië beperkte zich na de rust voornamelijk tot verdedigen en deed dit zo goed dat de beloning voor de vliegreis van 22 uur niet meer was dan een doelpuntloze remise voor het Nederlands elftal.

Holman trachtte de avond van Oranje in de 88e minuut helemaal te verzieken, maar het gevaarlijke schot van de spits vloog net over de goal van Maarten Stekelenburg, zo meldt de Telegraaf 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 10 oktober 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services