Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Matig Oranje wint van Japan


 
ENSCHEDE - In de Veste van Enschede heeft het Nederlands elftal het publiek zaterdag lang op enkele hoogstandjes laten wachten. Pas in de slotfase kwam het matige Oranje los van Japan, waardoor het oefenduel alsnog werd gewonnen (3-0).Robin van Persie maakt het eerste doelpunt van Oranje tegen Japan. Vooral Eljero Elia, voormalig speler van FC Twente, maakte als invaller met twee assists het verschil.

Nederland liet in het eerste deel vrijwel niets zien. Slechts één kansje was er, voor Robin van Persie. De aanvaller van Arsenal werd in de 25e minuut vrijgespeeld door Dirk Kuijt, om vervolgens over te schieten.

Verder werd het spel vooral bepaald door Japan. De Aziaten, evenals Nederland al zeker van deelname aan de wereldtitelstrijd, speelden gedegen. Veel beweging, goede inzet, plus het vermogen de tegenstander overal voor de voeten te lopen.

De elf van bondscoach Bert van Marwijk, kwalitatief toch aanmerkelijk hoger aangeschreven, hadden aanvankelijk niet de inspiratie de tegenstander uit te tikken. Versnellingen waren er nauwelijks, verrassingen al helemaal niet. Het publiek in de Veste verveelde zich.

Na de hervatting kwamen nog eens twee debutanten. Piet Velthuizen van Vitesse als keeper, Elia als flankspeler. De laatste, nu HSV, maakte het afgelopen seizoen bij FC Twente furore in Enschede. Bij Japan viel Keisuke Honda in, de grote man van VVV-Venlo.

Elia gaf halverwege de tweede helft de aanzet tot de opleving bij Nederland. Eerst schoot hij via de vuisten van doelman Eiji Kawashima net over, vervolgens leidde hij de openingstreffer in. Elia speelde Van Persie aan, die de bal in de 69e minuut hoog in de touwen joeg.

Kort later maakte Sneijder er met een knap schot 2-0 van. Daarna moest de nieuwe man van Inter per brancard van het veld, na een forse tackle van Honda. Het slotwoord was vervolgens voor Klaas Jan Huntelaar, die nummer drie binnenschoot. De voorzet was opnieuw van Elia. (ANP) 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 05 september 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services