Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Volkslied, wissels en financien


 
Het is de combinatie van factoren die mij enige tijd geleden hebben doen laten besluiten vriendschappelijke interlands eventueel vanaf de bank te bekijken, maar nooit meer vanuit een volgepakt stadion.
 
Gisteravond werd in Amsterdam de oefenwedstrijd tegen Engeland gespeeld. Een slechte wedstrijd die door gebrek aan ritme toch nog resulteerde in 4 doelpunten. Met meer geluk dan wijsheid kwamen wij en zij er toch nog met ‘een puntje’ vanaf.
 
De ellende begon al voor aanvang van de wedstrijd. De nationale volksliederen werden gezongen door Replay. Een viertal zangers, of voor wat het doorgaat, die a capella en met verschrikkelijke toonwisselingen de volksliederen ten gehore brachten op een manier die alleen in bepaalde kringen wordt gewaardeerd was werkelijk ten hemel schreiend. Wellicht dat er bij de KNVB eens moet worden gedacht om een functie ‘muziekale begeleiding’ in het leven te roepen.
 
De tweede reden dat oefenwedstrijden over het algemeen het kijken niet waard zijn is het aantal toegestane wissels. Trainer Bert van Marwijk gaf na afloop van de wedstrijd aan de controle te zijn kwijtgeraakt door de Engelse wissels. Vind je het gek? Nederland wisselde 5 keer, de Engelsen zelfs 6 keer. Met deze aantallen kun je onmogelijk een goede wedstrijd verwachten. Het resultaat was er ook naar. De wissels hebben de wedstrijd geen goed gedaan. De FIFA zou het aantal wissels in oefeninterlands moeten beperken tot maximaal 4. Eentje meer dan in reguliere wedstrijden.
 
En tot slot zijn de prijzen voor een kaartje niet bepaald uitnodigend om naar de Arena, Philips Stadion of De Kuip te trekken. De prijs-kwaliteitverhoudingen raken op deze manier helemaal zoek. Een kopje koffie in het stadion, en de parkeerkosten daar nog bij maken een avondje voetbal kijken tot een bijzonder prijzige aangelegenheid. Prijsklassen in de orde van grootte die gehanteerd worden bij de wedstrijden van Jong Oranje komen meer in de richting. De KNVB zou de prijzenstructuur nog maar eens goed moeten bekijken. 50.000 toeschouwers die 20 euro voor een kaartje moeten betalen, levert toch al gauw 1.000.000 euro op. En dat is meer dan voldoende om de kosten van stadionhuur te dekken. Reclame inkomsten, catering, parkeergeld zijn dan nog niet eens meegenomen.
 
Het is tijd voor verandering. De KNVB kan haar supporters niet meer afschepen met belabberde volksliederen, idioot wisselbeleid en absurde woekerprijzen.
 
Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 13 augustus 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services