Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland - Engeland: 2-2


 
Het Nederlands elftal heeft woensdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Engeland. Voor rust brachten Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart Nederland op een 2-0 voorsprong. Na de thee was Jermain Defoe twee keer trefzeker voor de Engelsen, waardoor er geen winnaar was in de Arena.

 
Waar de sfeer in de binnenstad van Amsterdam voor het duel explosief was, was dat in het stadion geenszins het geval. Zowel Oranje als de Engelsen speelde niet bijzonder sterk, wat het meest opviel door een niet al te hoog baltempo en veel balverlies. Tekenend was het dan ook dat beide Nederlandse goals direct aan slecht verdedigen van Engeland te wijten waren.
 
In de tiende minuut speelde Rio Ferdinand te zacht terug op zijn eigen doelman Robert Green, waardoor Kuyt de bal kon onderscheppen. De Liverpool-spits bleef kalm en rondde goed af. Na de 1-0 zakte Nederland in en zetten de Engelsen druk, maar echt grote kansen bleven uit, waardoor Nederland overeind bleef.
 
Acht minuten voor rust sloeg Oranje weer toe. Arjen Robben was er als de kippen bij toen Gareth Barry onzorgvuldig terugspeelde, maar zag zijn schot gestopt. Van der Vaart schoot de rebound wel achter doelman Green.
 
Na rust waren er bij beide ploegen de nodige wijzigingen. De bezoekers hadden Emile Heskey achtergelaten in de kleedkamer en in zijn plaats mocht Defoe het veld op. De aanvaller van Tottenham Hotspur werd al na enkele minuten de diepte in gestuurd door Frank Lampard en schoof de bal langs Maarten Stekelenburg via de binnenkant van de paal binnen.
 
Ook na de 2-1 bleef Nederland onder druk staan, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker kwam. James Milner profiteerde van laks verdedigend werk van John Heitinga en gaf goed voor, waarna Defoe de bal binnengleed. In de slotfase probeerden beide ploegen nog wel de winnende treffer te maken, maar erg overtuigend werd het niet meer.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services