Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Brazilie wint Conf. Cup


 
Brazilië heeft na een zinderende finale opnieuw de Confederations Cup veroverd. De Verenigde Staten namen vroeg een comfortabele voorsprong, maar kwamen uiteindelijk net te kort: 3-2. Lucio was de gevierde man aan Braziliaanse kant. De aanvoerder kopte de winnende treffer in de 84e minuut achter Tim Howard. De Amerikanen hadden in de halve finales indruk gemaakt door regerend Europees kampioen Spanje uit het toernooi te kegelen.

 
Voordat de Brazilianen goed en wel door hadden wat er gebeurde stonden de VS al op een 2-0 voorsprong. Clint Dempsey zorgde met een fortuinlijke volley voor de openingstreffer. In de 27e minuut was het opnieuw raak. Een messcherpe counter, afgerond door Landon Donovan, zorgde voor euforie aan de kant van de Amerikanen.
 
Brazilië, in de poulefase nog gemakkelijk met 3-0 te sterk voor de VS, viel wel aan, maar vonden tijdens hun aanvallen steeds Tim Howard op hun weg. Vlak na de rust scoorden de Zuid-Amerikanen toch. Luis Fabiano schoot uit de draai de aansluitingstreffer achter Howard.
 
Na een uur spelen voorkwam de Amerikaanse doelman met een prachtige redding dat Gilberto Silva de Brazilianen koppend langszij bracht. De doelman had even later geluk dat een kopbal van Kaká op miraculeuze wijze via de onderkant van de lat niet in het doel verdween. Al leek het er in de herhaling verdacht veel op dat de Braziliaanse vedette wel degelijk raak had gekopt.
 
De Brazilianen bleven echter aanvallen en zagen hun vasthoudenheid beloond met de verddiende gelijkmaker. Opnieuw Luis Fabiano kopte de ploeg van Carlos Dunga naast de VS. Een kopstoot van de aanvoerder van de Goddelijke Kanaries, Lucio, bezorgde Brazilië uiteindelijk de overmijdelijke zege. (Telegraaf)


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 29 juni 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services