Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

AZ KAMPIOEN EREDIVISIE


 
AZ is dan toch kampioen van Nederland geworden. Ajax, dat moest winnen om in de race blijven, verloor kansloos op bezoek bij PSV. De Eindhovenaren zegevierden met 6-2, maar droegen dus wel de kampioensschaal over aan AZ.


 
Edison Mendez was met een prachtig afstandsschot verantwoordelijk voor de eerste treffer van PSV. Vlak daarvoor had Timmy Simons nog een strafschop voor de Eindhovense club gemist. Ibrahim Afellay scoorde de tweede goal uit een rebound van Nordin Amrabat. Na een verkeerde terugspeelbal van Jan Vertonghen werd het leed voor de Amsterdammers nog groter. Amrabat strafte die fout keihard af; 3-0. Vlak voor rust bracht Luis Suarez de stand op 3-1.
 
In de tweede helft tilden Jason Culina en Balasz Dszudszak de score zelfs naar 5-1. Culina scoorde na een solo en Dszudszak schoot een vrije trap achter doelman Kenneth Vermeer. Miralem Sulejmani maakte er uiteindelijk 5-2 van. Otman Bakkel strooide in de laatste minuut met de zesde Brabantse goal extra zout in de Amsterdamse wonden. De lachende derde was natuurlijk AZ. In Alkmaar is het feest inmiddels losgebarsten.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 19 april 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services