Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland verslaat Macedonie


 
Na de vijfde zege op rij in de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Zuid-Afrika staat Oranje op de drempel van het WK in 2010. Macedoniƫ werd woensdagavond in de Amsterdam ArenA in de eerste helft al omver geblazen door het Nederlands elftal. De doelpunten kwamen van Dirk Kuyt (tweemaal) en Klaas-Jan Huntelaar voor rust. Vlak voor tijd bepaalde invaller Rafael van der Vaart de eindstand op 4-0.

 
Oranje blijft door de zege groep 9 van het kwalificatietoernooi met ongekend groot machtsvertoon regeren. De suprematie is gedeeltelijk te verklaren door de geringe kwaliteit van de overige opponenten in de poule. Het kan echter ook geen toeval meer zijn dat het huidige Nederlands elftal, opgeklommen naar de derde positie van de wereldranglijst, nauwelijks meer over een ploeg uit de Europese middenmoot struikelt. Zo dateert de laatste thuisnederlaag in een WK-kwalificatiewedstrijd alweer van oktober 2000, toen Portugal te sterk was (0-2).
 
De eerste kans voor Oranje was voor Klaas-Jan Huntelaar. Op aangeven van Kuyt knalde de aanvaller van Real rakelings over het doel van sluitpost Tomislav Pacovski.
 
Een een-tweetje tussen Arjen Robben en Wesley Sneijder leidde na ruim een kwartier het eerste Nederlandse doelpunt in. Kuyt kon de punt van zijn schoen er nog net tegenaan krijgen om de 1-0 binnen te tikken.
 
Huntelaar verdubbelde binnen een half uur de voordelige marge. Robben zag zijn offensieve actie smoren in een woud van Macedonische benen. Huntelaar kwam via de kluts alsnog in balbezit waarna de spits van Real Madrid met een knappe stift voor 2-0 zorgde.
 
Sneijder stond aan de basis van de derde Oranjetreffer. Diens dieptepass bereikte de sprintende Kuyt op maat. De aanvaller van Liverpool kapte eerst zijn tegenstander uit om vervolgens met veel gevoel raak te schieten, 3-0.
 
Ryan Babel kwam na rust in het veld voor Arjen Robben. De gemoederen dreigden nog even verhit te raken nadat Goran Pandev een elleboog uitdeelde aan Nigel de Jong. Vlak voor tijd was het Van der Vaart die de eindstand op 4-0 bepaalde.
 
De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk heeft inmiddels na vijf wedstrijden de maximale score van 15 punten. Daarmee staat Oranje met anderhalf been op het WK.
 
Het Nederlnds elftal vervolgt de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen IJsland op 6 juni. In die wedstrijd kan Nederland zich definitief kwalificeren voor het WK. (Telegraaf)


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 02 april 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services