Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ajax kan wél de Champions League winnen


 
De preses van de Europese voetbalbond UEFA, Michel Platini, heeft laten weten dat Ajax geen kans meer maakt op het winnen van de Champions League. Daarmee heeft hij in één klap de ambities van de Amsterdammers om zeep geholpen.


En dat is nog niet zo erg. Veel vervelender is dat hij, zij het niet in deze bewoording, deelname van Ajax aan de Champions League zinloos vindt. Waarom zou je aan een toernooi beginen om het einde bij voorbaat niet te halen. De slogan dat meedoen leuker is dan winnen geldt voor op de basisschool, maar niet in een toernooi als de Champions League.
 
Ajax kan wel degelijk de Champions League winnen, zij het met het nodige fortuin. Alles moet meezitten; de scheidsrechters, tegenstanders en uiteraard de Amsterdamse selectie zelf.

Er zijn twee bewijzen in de wereldgeschiedenis die laten zien dat de zwakken de sterken kunnen verslaan. De eerste is David, die met groot gemak de reus Goliath versloeg en het tweede voorbeeld is recenter, namelijk dat Griekenland in 2004 Europees kampioen werd. Met de toenmalige selectie was het op papier onmogelijk ver te komen. De Grieken hebben het tegendeel van Platini’s standpunt bewezen. Nu is het de beurt aan Ajax.
 
Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 26 maart 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services