Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Feyenoord heeft geen bestaansrecht meer


 
Eén van de mooiste stadions, grote aanhang, sympatieke bestuurders, rijke historie, de nodige bekers en lekkere bitterballen na de wedstrijd. Dat alles maakt Feyenoord tot een topclub. Het is een status die je moet verdienen, maar ook hier geldt de, tegenwoordig vaak gebruikte, uitdrukking; deze komt te voet en gaat te paard. Feyenoord is al lang niet meer de club die ze pretenderen te zijn. Wat er nog over is van het ooit zo grote Feyenoord is een matig tot slechte selectie en een lege kas.

 
Op basis waarvan heeft de Rotterdamse club nog bestaansrecht? Deze vraag heb ik mij de laatste weken/maanden regelmatig gesteld. Alle kwalificaties die je de ploeg in het verleden kon toedichten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen de supporters blijven komen. Zij voelen zich één met de club, en vinden het best om door oud trainer Gertjan Verbeek met een leugen naar huis te worden gestuurd. Op verzoek van de beveiliging hield Verbeek na zijn ontslag een emotioneel betoog over hoe belangrijk de club is en hoe onbelangrijk de passanten zijn. ‘De club is van jullie’, zo kermde Verbeek.
 
Nu moet de club lenen bij private investeerders om de exorbitant hoge salarissen te kunnen betalen. Dit kun je zien als laatste stuiptrekkingen voor een naderend faillissement.  De club is op, versleten en ten dode opgeschreven. Het enige bestaansrecht van de club zijn de supporters, die nog steeds in groten getale af komen op de wedstrijden. Zij zorgen voor de sfeer, de hoop en de beleving. Van de spelers, bestuurders en trainers hoef en kan je weinig meer verwachten. Zij proberen de club nog kunstmatig in leven te houden.
 
Het laatste redmiddel voor Feyenoord is een complete reorganisatie. Binnen alle gelederen van de club. Alle spelers weg (wellicht dat er nog twee of drie in aanmerking komen voor het nieuwe Feyenoord), bestuur op de schop (is al in gang gezet) en mensen met een hoop geld (geruchten, maar nog niets concreets) die de club financieel kunnen steunen. Mocht één van deze elementen ontbreken, is Feyenoord ten dode opgeschreven en heeft het geen enkel bestaansrecht meer. Snelle actie is dus geboden.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 04 maart 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services