Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Van Marwijk is gewaarschuwd


 
Bondscoach Bert van Marwijk heeft de Nederlandse bankzitters in Madrid gewaarschuwd. Huntelaar en Van der Vaart zouden moeten vrezen voor hun positie bij het Nederlands elftal. Enkele dagen daarna werd er publiekelijk geflirt met Van Nistelrooij, die al bijna een heel seizoen aan de kant staat. Alles behalve een consequente benadering. Overigens is waarschuwen niet wat Van Marwijk moet doen. Wie moet er gewaarschuwd worden? Ramos, trainer van Madrid? Huntelaar en Van der Vaart persoonlijk voor hun overstap naar de grootste club ter wereld?


Inmiddels speelt Huntelaar weer wat wedstrijden en heeft hij zelfs al 3 keer gescoord. Dat zit dus wel snor. Van der Vaart heeft al enkele wedstrijden op de tribune moeten zitten en mocht ook afgelopen zaterdag niet invallen. Het doek lijkt te zijn gevallen, voor het altijd geroemde supertalent. Hij kan zijn plaats bij Oranje wel vergeten.
 
Het komt Van Marwijk eigenlijk niet eens zo slecht uit. Zoals bekend is de bondscoach een fan van schoonzoon Mark van Bommel. Dat het zijn schoonzoon is doet feitelijk niet ter zake, maar de afwezigheid van Van der Vaart voorkomt vervelende confrontaties op verjaardagsfeestjes van de familie. Van Marwijk hoeft nu niets uit te leggen en kan altijd op de proppen komen met argumenten over de beperkte inzet van Van der Vaart bij zijn club. Van Bommel speelt wel, en maakt dus op basis van die voorwaarde een grotere kans op een basisplaats.
 
Maar wanneer je kijkt naar kwaliteit moet je wellicht concluderen dat een bankzittende Van der Vaart beter is dan welke andere Nederlandse middenvelder dan ook. En welk risico loop je door een minder ervaren en kwalitatieve spelers op te stellen? Bert van Marwijk is gewaarschuwd.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 03 maart 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services