Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

‘Kankerjood’ is niet beledigend!


 
Dat het AD een aantal duurbetaalde journalisten heeft rondlopen die weinig toevoegen aan de vaderlandse media is bekend. Hugo Borst trapt louter open deuren in als wekelijkse gast bij het voetbal praatprogramma Studio Voetbal. Citaten die al dagen geleden in kranten te lezen waren, geruchten uit den ouden doosch, en nieuwtjes van het soort “klok en klepel”. Beetje tegen de gevestigde orde aanschoppen. Maar wanneer je Marco van Basten hebt geinterviewd hoor je er blijkbaar helemaal bij.
 
Verder schrijft Willem van Hanegem voor dezelfde krant. Daarin spuugt hij wekelijks zijn gal over de actualiteit in voetballand. In Voetbal Insite was hij echter nooit zo scherp en kon er geen kritisch woord over Van Hanegem worden gesproken zonder dat dit resulteerde in een persoonlijke aanval op presentator Genee. Hetzelfde geldt voor Johan Derksen. Hij heeft veel kennis van zaken en een uitgesproken mening, maar ook hij heeft de chronische behoefte mensen te schofferen.
 
En zo kun je nog wel even doorgaan. Je kunt journalisten goed vinden, commentatoren slecht en zo heeft iedereen zijn of haar eigen mening. Prima. Maar columnist Chris van Nijnatten spant in zijn AD column de kroon. Daarin worden de spreekkoren tijdens FC Utrecht – Ajax uitvoerig geanaliseerd. En zijn conclusie is dat woorden als ‘kankerjood’ volledig acceptabel zijn en zo niet worden bedoeld door het gajes. Niet in zoveel woorden, maar Van Nijnatten vindt het dus prima dat een scheidsrechter als Luinge voor ‘kankerjood’ wordt uitgemaakt. Die schattige knaapjes met capuchons bedoelen het tenslotte niet zo kwaad.
 
Wanneer je zulke onzin in je columns mag opschrijven hoor je niet thuis in een dagelijkse, veel gelezen krant. Dan liever de voorgekauwde oneliners van Van Hanegem en Borst. Dat zijn tenminste geen homoseksuele kankerjoden. Sorry Chris, zo kwaad is het niet bedoeld.

 


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 02 maart 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services