Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Weinig steun voor rentree Van Nistelrooij


 
Ruud van Nistelrooij heeft aangegeven niet per definitie nee te verkopen bij een verzoek van de bondscoach om voor het WK in Zuid Afrika zijn rentree te maken. De bondscoach staat hier ook welwillend tegenover, en ook in de voetballerij is er enige vorm van logica en kunnen we constateren dat Van Nistelrooij volgend jaar gewoon in de spits staat bij het Nederlands elftal.

 
Dat lijkt een goede zaak. Niet in de laatste plaats omdat Van Nistelrooij zonder twijfel in de top 5 van ’s lands beste spitsen staat. Zijn staat van dienst, ervaring en kwaliteit maken hem tot de absolute nummer 1 op de spitsenpositie. Aan de andere kant moet je je ook afvragen of het niet eens tijd is om de gevestigde orde plaats te laten maken voor de nieuwe generatie. Kuyt, Van Persie en Huntelaar zijn prima in staat om doelpunten te maken. Met een bijna volmaakt middenveld sla je dan echt geen modderfiguur.
 
Van Marwijk heeft aangegeven op een telefoontje te wachten van Ruud. Ik denk dat ‘ie dan lang kan wachten. Van Nistelrooij heeft zijn werk gedaan en wacht nu op een telefoontje uit Zeist. Komt die niet, dan is het erg jammer en zal Van Nistelrooij met vrouw Leontien gezellig het WK op de bank bekijken. Dus als Van Marwijk Van Nistelrooij erbij wil hebben zal hij actie moeten ondernemen. De bal ligt nu bij de KNVB.
 
Maar pro-actief denken heeft de KNVB moeite mee. Zo heeft Kesler al regelmatig laten zien met een ijzeren vuist de voetbalbond aan te sturen. Zijn manier van leiding geven straalt weinig sympatie uit. Zo is fysiotherapeut Leo Echteld, na herhaaldelijk verzoeken van de spelersraad, niet welkom bij Oranje. Kesler heeft niet de “guts” terug te komen op een eerder genomen besluit. En ook bij de aanstelling van Van Basten als bondscoach heeft Kesler de nodige steken laten vallen. Niet alleen waren de resultaten weinig veelbelovend, ook de selectie was niet blij met de kille trainer. Geen krimp van Kesler.
 
Ook toen Van Basten ruzie had met Van Nistelrooij en Van Bommel, en zich zeer denigerend had uitgelaten over Davids kwam er geen correctie uit de Zeister ivoren toren. Het bleef angstaanjagend stil. Voor Ruud zou het mooi zijn nog een eindtoernooi te spelen, maar op support vanuit Zeist hoeft hij niet te rekenen.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 02 maart 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services