Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De echte problemen van Oranje


 
Het Nederlands elftal heeft zich met een gelijkspel laten afschepen tegen Tunesie. Het werd 1-1 in Tunis, waar een matig en weinig enerverend Oranje na 90 minuten zakelijk het veld verliet. Uiteraard was dit te voorspellen. Een oefeninterland tegen Tunesie heeft geen enkele toegevoegde waarde. Niet voor de selectie, niet voor de staf en niet voor het voetbal.
 
We mogen van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen. Het Tunesisch elftal ging er idioot hard in en zou door de FIFA op z’n minst eens aangesproken moeten worden op hun manier van spelen. En dan een scheidsrechter van een bijna buurland die niet zou misstaan in de Moldavische derde divisie. Dat de KNVB zulke duels toelaat, terwijl er ook geoefend kan worden tegen Brazilie, Frankrijk, Argentinie of Spanje, is vreemd. Wat is het belang om spelers 10 uur in een vliegtuig te laten zitten (madrid-amsterdam-tunis-amsterdam-madrid? En met gevaar voor eigen leven tegen de nummer 41 van de FIFA ranglijst te spelen?
 
Tijdens de wedstrijd zagen we dat de wil ontbrak er wat van te maken. En dat is logisch. De eventuele negatieve pers na zulke wedstrijden is een direct gevolg van slecht management bij de KNVB. Zij roepen dus zelf de kritiek over zich af. Stop met het organiseren van soortgelijke wedstrijden, en laat Oranje alleen in actie komen tegen geloofwaardige tegenstanders. En om nog terug te komen op de wedstrijd tegen Tunesie, daar zou de KNVB goed doen een officiele klacht bij de FIFA over het spelgedrag van de Tunesiers te deponeren.
 
Maar de keepersproblemen lijken de realiteit te overstijgen. Timmer is weggestuurd bij Feyenoord en Stekelenburg heeft bij Ajax te maken met een vormcrisis. Na Hans van Breukelen en Edwin van der Sar heeft Oranje niet meer de beschikking over kwaliteit en klasse. Aankomend, exceptioneel talent is er niet en we zullen het de komende jaren moeten doen met net iets bovengemiddelde keepers. Dat is geen probleem, maar de realiteit.  

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 13 februari 2009
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services