Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Selectie Nederlands Elftal


 
Edson Braafheid en Gregory van der Wiel zijn voor het eerst opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Beide verdedigers zijn, samen met nog negentien andere spelers, door bondscoach Bert van Marwijk uitgenodigd voor de vriendschappelijke interland van komende woensdag in en tegen Tunesië.

"Hij is snel, hard en kan op meerdere posities spelen", motiveerde Van Marwijk de uitverkiezing. "Ik heb FC Twente recentelijk vaak aan het werk gezien en Braafheid maakte indruk. Hij heeft zich enorm ontwikkeld de laatste tijd. Bovendien hebben we op deze positie niet zo veel spelers. Al met al een logisch keus."

Ook de rechtsback van Ajax, die net als Braafheid ook in het centrum uit de voeten kan, moet zijn selectie ook als een signaal beschouwen. "We volgen hem al een tijdje", lichtte de bondscoach toe. "Hij zit gewoon heel dicht tegen de groep aan. We hebben hem ook gewoon nodig, gezien een aantal afzeggingen."

Arjen Robben, doelman Maarten Stekelenburg en Stijn Schaars, die in november 2006 voor het laatst bij Oranje zat, keren na langere afwezigheid terug in het Oranjekeurkorps, terwijl aanvoerder Giovanni van Bronckhorst wegens een blessure heeft moeten afhaken. Dat laatste geldt ook voor de defensieve krachten Tim de Cler en Khalid Boulahrouz.

De volledige selectie:

Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord).
Verdediging: Edson Braafheid (FC Twente), Dirk Marcellis (PSV), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax),
Middenveld: David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Demy de Zeeuw (allen AZ), Ibrahim Afellay (PSV), Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart (beiden Real Madrid), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City).
Aanval: Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben (beiden Real Madrid), Dirk Kuijt, Ryan Babel (beiden Liverpool), Robin van Persie (Arsenal).

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 06 februari 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services