Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Vreemd dat Bosz is vertrokken


 
Het gaat lekker bij Feyenoord. Na onvrede tussen de spelersgroep en de technische staf is de laatste bijna in zijn geheel opgestapt. Verbeek, Bosz en Jansen hebben de brui eraan gegeven. Verbeek zou op slechte voet hebben gestaan met zijn spelers. De harde hand van Verbeek was blijkbaar net teveel voor de zachtaardige selectie en konden zijn rechtlijnige, directe en fysiek zware arbeid niet aan. Watjes!Vaak wordt voetbal vergeleken met het bedrijfsleven. En daar heb ik nog nooit meegemaakt dat bij ontslag van een werknemer ook de baas vertrekt. Die heeft je tenslotte op die zwarte dag aangenomen en zijn of haar volledige vertrouwen in je uitgesproken. Misschien dat het beleidsplan van Bosz weinig innovatief was, en nauwelijks inspirerend, de inhoud was echter helder en waar. In een topsport mentaliteit zou elke club moeten presteren, helemaal met het spelersmateriaal waar de Rotterdammers over beschikken.

Het is geen top of the bill, kampioen wordt je er niet mee en ook de Champions League winnen is een utopie (zelfs de tweede ronde UEFA Cup zou een wonder zijn). Maar meedraaien in de top 5 zou geen probleem moeten zijn. Met Makaay, Van Bronckhorst en Bruins moet je toch op z’n minst een serieuze aanval op de tweede plaats, voorronde Champions League, kunnen doen. Zelfs met een oelewapper als trainer moet dat geen probleem zijn.

Het probleem zit ‘m dus niet in de trainer of technisch directeur, maar in de selectie. Die bestaat bij Feyenoord uit slappelingen die niet in staat zijn te winnen van beschamende Eredivisieclubs. Bosz en Verbeek hadden wat mij betreft kunnen blijven en in plaats daarvan had de selectie ruim gesaneerd kunnen worden.

Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 15 januari 2009
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services