Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland start WK-kwalificatie met zege


 
Nederland is de WK-kwalificatie gestart met een 1-2 zege bij Macedonië. Heitinga en Van der Vaart scoorden de doelpunten.

Aanvankelijk leek Oranje het zichzelf in Skopje weer eens moeilijk te maken. Voor rust grossierde het in balverlies en foute passes en kwam Macedonië er zo nu en dan gevaarlijk uit. De thuisploeg dacht zelfs op 1-0 te komen. Vedette Pandev schoot echter na een splijtende counter raak vanuit buitenspelpositie. Huntelaar was ook een keer dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal ging via een Macedonische rug richting doel, maar doelman Milosevski toonde zijn klasse. 

In de tweede helft vielen de goals wat makkelijker. Al na één minuut kopte Heitinga na een voorzet van Robben de 1-0 binnen en even later leek het duel zelfs beslist door Van der Vaart. Na een kundig passje van Van Bommel haalde de Madrileen hard en loepzuiver uit. Macedonië wenste echter niet zomaar op te geven. Pandev vond weer het net, maar stond opnieuw buitenspel. Drie keer was echter scheepsrecht. Na duw- en trekwerk van Huntelaar benutte de Lazio-spits de toegekende strafschop. De 2-1 zorgde nog voor een spannend kwartiertje, maar Oranje hield stand.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 10 september 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services