Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland verliest oefenwedstrijd


 
Nederland heeft de oefenwedstrijd tegen Australië met 2-1 verloren.

Nederland stond na 6 minuten op 1-0. Babel ging goed door op links en trok de bal terug op Huntelaar, die doel trof. Nadat Culina een kans op 1-1 had gemist (hij kopte naast), ontspon zich een gevecht op het middenveld, waar Australië Oranje regelmatig de baas was. Veel lijn kwam er in elk geval niet in het Nederlandse spel en de beste kansen waren voor de bezoekers. Kort voor rust moest Stekelenburg na een dom balletje van Heitinga stevig ingrijpen. Dat werd bestraft met een penalty en rood voor de keeper. Kewell zorgde voor de 1-1.

Na rust bouwde Oranje met tien man (Huntelaar had het veld geruimd voor doelman Timmer) wel een overwicht op, maar enig vuurwerk leverde dat niet op. En omdat Australië weinig deed met het man-meer-voordeel, daalde het peil van het duel naar een bedenkelijk niveau. De eerste kans na rust, voor Australië, kwam in de 70ste minuut. Kennedy troefde Ooijer af, maar zijn slappe inzet werd simpel gestopt door Timmer. Zes minuten later scoorde Kennedy wel. Zijn bekeken kopbal verdween in de hoek.

Met Vennegoor of Hesselink als invaller probeerde Nederland in de slotfase nog wat te forceren. Dat leverde twee grote kansen op, maar geen doelpunt. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst sprak na afloop van een moeilijke wedstrijd. De routinier van Feyenoord doelde daarmee vooral op de rode kaart voor doelman Maarten Stekelenburg vlak voor de rust. "Regels zijn regels, het was een rode kaart", erkende Van Bronckhorst. "Maar daardoor stonden wij wel de hele tweede helft met tien man. We hebben gevochten om die 1-1 vast te houden. Maar dat viel niet mee tegen elf man."

Reactie Bert van Marwijk

Woensdag 10 september speelt Nederland zijn eerste WK-kwalifiactie wedstrijd tegen Macedonië. Wanneer het Nederlands elftal wint van Macedonië, doet het goede zaken. Schotland, Macedonie, Noorwegen en IJsland speelden zaterdag al hun eerste kwalificatiewedstrijd. Schotland verloor met 1-0 van Macedonië en Noorwegen speelde 2-2 gelijk tegen IJsland.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 08 september 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services