Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Olympisch elftal in kwartfinale


 
Oranje heeft de kwartfinales bereikt van olympisch voetbaltoernooi. De ploeg van Foppe de Haan won in een moeizame wedstrijd van het al uitgeschakelde Japan.

 
Het was opnieuw Gerald Sibon die een belangrijke rol vervulde. Na zijn late gelijkmaker in de blessuretijd tegen de VS, scoorde hij tegen Japan het enige doelpunt. In de 74e minuut benutte Sibon een strafschop die was toegekend nadat Honda (VVV-Venlo) Ryan Babel licht had geduwd.
 
In de andere groepswedstrijd won Nigeria met veel moeite met 2-1 van de VS. De Amerikanen, die al vroeg met tien man kwamen te staan na een rode kaart, troffen in een hectische slotfase nog de Nigeriaanse lat. Een gelijkmaker en dus een punt voor de VS had Oranje op doelsaldo de das om gedaan.
 
De Haan koos op het erbarmelijke speelveld voor een aanvallende speelwijze tegen de Japanners. Roy Makaay en Sibon starten samen in de basis. Daarnaast posteerde de bondscoach ook Babel in de voorhoede. Desondanks werden de Oranje olympiƫrs zelden gevaarlijk.
 
Na rust kreeg Royston Drenthe de mogelijk om Oranje op een 1-0 voorsprong te zetten, maar zijn vrije trap trof de paal. Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk Sibon die redding bracht en Nederland een ronde verder schot.
 
De ploeg van De Haan speelt als nummer twee van groep B tegen de nummer 1 van groep A, Argentiniƫ, op zaterdag in Shanghai.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 13 augustus 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services