Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland ontsnapt tegen de VS


 
Een wonderbaarlijke ontsnapping voor het olympisch elftal. Uitgerekend de buiten de boot gevallen Gerald Sibon heeft de voetbaldroom van Foppe de Haan en zijn olympiërs levend gehouden.
 
Tegen de Verenigde Staten speelde Oranje zeer matig tot slecht. Vlak voor tijd stond het nog 2-1 voor de VS, maar met een vrije trap van achttien meter blaasde Sibon de olympische droom nieuw leven in.
 
De omstandigheden in het vrijwel volle Olympic Centre Stadium waren een stuk aangenamer dan donderdag tegen Nigeria (0-0). Een enorme plensbui in Tianjin vlak voor de wedstrijd zorgde zondag eveneens voor extra afkoeling.
 
Het begin van Oranje zag er nog veelbelovend uit. Met name Beerens maakte een goede indruk. Nederland kwam na een hoopgevend kwartier op voorsprong. Jonathan de Guzman zette voor waarna Babel in tweede instantie doel trof, 1-0.
 
Oranje kon het offensief niet volhouden. Nederland zakte weg, waardoor de simpele Amerikaanse ploeg het initiatief kon overnemen. De meeste dreiging ging uit van Freddy Adu, die in zijn jonge tienerjaren nog de nieuwe Pele werd genoemd. Zijn dribbels waren sterk, zijn afronding allerminst.
 
Doelman Kenneth Vermeer toonde zich in de eerste helft bij twee afstandschoten ook al een betrouwbare kracht. Hij was in de 55e minuut even aangeslagen nadat Maurice Edu op zijn voet was gaan staan. De Amerikaan kwam er met geel genadig af.
 
Puur op kracht, maar ook op kwaliteit, bracht Sacha Kljestan uit een slim passje van Adu de gelijkmaker op zijn naam. De koppies van het vermoeide Oranje gingen naar beneden.
 
Na het doelpunt van invaller Altidore leek Nederland verloren. Het was Sibon, samen ingebracht met Makaay in de slotfase, die het olympische vuur voor de voetballers brandend hield.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 10 augustus 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services