Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

VAN NISTELROOIJ ZEGT ORANJE VAARWEL


 
Ruud van Nistelrooij stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De 32-jarige spits wil zich volledig richten op zijn club van Real Madrid. Dat liet de aanvaller aan bondscoach Bert van Marwijk weten. Van Nistelrooij kwam bij Oranje tot 64 interlands waarin hij 33 keer doel trof.

 
De Geffenaar debuteerde in 1998 tegen Duitsland (1-1) gelijkspel. Op het afgelopen Europees Kampioenschap was Van Nistelrooij samen met Robin van Persie en Wesley Sneijder topscorer van het Nederlands elftal.
 
“Nadat ik de programma’s van Real Madrid en het Nederlands elftal nog eens goed had bestudeerd, kwam het besef dat ik, gezien de vereiste fysieke inspanning om op dit niveau maximaal te presteren, een keuze moest maken”, aldus de spits. “De combinatie van enerzijds de competitie-, beker- en Champions Leaguewedstrijden van Real Madrid en het programma van het Nederlands elftal anderzijds, is voor mij een te zware belasting. Er rest mij dan ook geen andere keuze.”
 
Van Nistelrooij heeft na het EK lang nagedacht. “Uiteraard ga je bij dit soort beslissingen niet over één nacht ijs. Ik heb met Oranje een heel fijn EK achter de rug en kijk daar met een goed gevoel op terug.”

De beslissing van Ruud van Nistelrooij om Oranje vaarwel te zeggen heeft bondscoach Bert van Marwijk verrast. “Ik heb uitvoerig met Ruud gesproken en ik wil en kan niet anders dan zijn besluit respecteren. Natuurlijk vind ik het spijtig dat ik bij het samenstellen van de Oranjeselectie geen beroep kan doen op zijn kwaliteiten en internationale ervaring.”

Klik hier voor een uitgebreide biografie van Ruud van Nistelrooij

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 04 augustus 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services