Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Erecode in Rotterdam geschonden


 
Door: Mark Goedhart
 
De play-offs boden Ajax en Feyenoord de mogelijkheid om nog wat van het seizoen te maken. Beide teams stelden dit jaar opnieuw teleur en leken het seizoen te eindigen met helemaal niets. In Rotterdam kan de timmerman van de prijzenkast nog een jaartje rustig aan doen, de geplande uitbreiding van de kast wordt nog maar een jaartje uitgesteld.
 
Inmiddels heeft de goede man wel een telefoontje uit Amsterdam gekregen. Ajax is nog in de race voor de beker en kan ook nog voorronde Champions League halen.
 
Na de eerste verloren partij van Feyenoord in de play-offs waren de rapen gaar. Een groep van 12 spelers gingen in de bus in beraad over de toekomst van hun club. De conversatie werd later in de kleedkamer van de Rotterdammers voortgezet. Het vertrouwen, zo bleek later in het AD, in Kalou was opgezegd en Kalou bleek louter een storende factor in het elftal van Koeman te zijn. Deze reageerde furieus. “Dit soort zaken horen intern te blijven. Dit had nooit naar buiten mogen komen?.
 
Het zal wel Erwin, dacht ik. Een hoop gezeur om niks. Het is voor de toeschouwers al een tijdje duidelijk dat alle negatieve aandacht in het elftal naar de Ivoriaan gaat. De reacties van Kalou zelf waren in onverstaanbaar gebrekkig Nederlands of uitgesproken door een advocaat. Van het Nederlands paspoort tot coaching problemen. Kalou kost teveel tijd, teveel geld en doet te weinig.
 
Of Kalou de oorzaak is van de uitschakeling in de play-offs weet ik niet. Het lijkt mij persoonlijk wat overdreven. Huntelaar tegen Bosschaart, heeft nu meer voorbeelden nodig?
 
Koeman was behoorlijk aangedaan na de wedstrijd. Net als Kuyt overigens, die er overigens wel terecht de balen in had.
 
Koeman moet niet zeuren. Als 3e in de competitie hadden de Rotterdammers uberhaupt geen recht op Champions League voetbal. Door de play-offs werd Feyenoord de kans geboden zich alsnog te kwalificeren voor de kwalificatierondes van Europa’s interessantste competitie.
 
Helaas voor Kuyt en consorte bleek het elftal op de belangrijke momenten geen stand te kunnen houden tegen de jonge ploeg van Blind en liet zich de kans op het behalen van de volgende ronde zielig ontglippen. De vorm was er niet, de vermoeidheid was toegeslagen en een op Feyenoord was niet in staat Ajax het vuur aan de schenen te leggen.
 
De erecode is niet allen geschonden door te lekken over wat er in de kleedkamer is besproken, maar ook naar de supporters, die hun gespaarde seizoenskaart geld beter in de Maas hadden kunnen smijten. Feyenoord mag het volgend jaar opnieuw gaan proberen in de UEFA Cup.
 
Ajax moet het tegen Groningen opnemen in de finale van de play-offs. Het is in niemands belang dat de Groningers als winnaar uit de bus komen.
 
Groningen mag dan voorronde CL spelen en loopt het risico deze kwalificatie wedstrijden te moeten afwerken in het nieuwe Emirates stadium van Arsenal in Londen, San Siro van Inter in Milaan of Bernabeu van de Koninklijke in Madrid. Een kansloze missie. Maar, positief als we zijn gaan we ervan uit dat Beckham, Adriano of Henry met trillende benen Euroborg binnenstappen en zich behoorlijk vergissen in de kwaliteiten van Nevland, Roorda en Cornelisse. Groningen dus door naar de 1e ronde van de CL. En daar wachten Barcelona, Manchester United en Bayern Munchen. Met 0 punten uit 6 wedstrijden keren de Groningers huiswaarts. Met als gevolg dat Nederland over 2 jaar het enige zekerheidje, de verzekerde CL deelname plaats voor de landskampioen, kwijtraakt en we financieel alleen nog maar kunnen concurreren met de Luxemburgse en Estse competities. Het is te hopen dat Danny Blind zich ervan bewust is de groep op scherp te zetten en de erecode deze keer niet te schenden. Voor volk en vaderland!

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 28 april 2006
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services