Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ongelijk play-offs bewezen


 
Dat de introductie van de play-offs geen verrijking voor het Nederlandse voetbal is was al langer bekend. Kleine clubs, met een matige begroting en dus een beperkte selectie zouden zich op incidentele basis weleens kunnen kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. Niemand misgunt het die clubs, maar met het oog op de criteria waarmee de UEFA Champions League deelname bepaalt zijn de play-offs zeer onwenselijk.
Afgelopen seizoen werden we er voor het eerst mee geconfronteerd. FC Twente mocht deelnemen aan de voorronde van de CL. Mooi voor de Tukkers, de spelers, Rutte, McLaren en Joop Munsterman. De rest van Nederland hield haar hart vast. En terecht, zo blijkt nu. FC Twente mag in de voorronde aantreden tegen Arsenal. Bij voorbaat een kansloze missie en wederom dreigt vroegtijdige uitschakeling van een Nederlandse club in Europa.
 
Het is nu maar de vraag hoelang de Nederlandse landskampioen zonder kwalificatie mag deelnemen aan de CL. Bij wat onfortuin zal in de toekomst ook de landskampioen zich moeten kwalificeren voor de groepsfase. Dan kun je met recht spreken van een Mickey Mouse competitie en hoef je niet meer te rekenen op enige geloofwaardigheid en aanzien in het internationale voetbal.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 01 augustus 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services