Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

KNVB gewetenloos en egoistisch


 
Het is al vaker gememoreerd, de bestuurders van de KNVB zijn dicatoriale mannen in uniform die het Nederlandse voetbal zo beheersen dat er voor menselijkheid en sympatie geen ruimte is. Het vredelievende KNVB bos doet een geweldige ambiance vermoeden. Niets is echter minder waar. Achter de hekken van het bondsgebouw heerst een strakke, grauwe sfeer.

 
Scheidsrechter Dick Jol vloot afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. De afscheidswedstrijd van Jaap Stam was tegelijk ook zijn feestje. Wel met de aantekening dat de KNVB Jol na een meningsverschil eerst openlijk en harteloos heeft gepasseerd en Roelof Luinge voor deze wedstrijd had aangesteld. Het kostte wat harde woorden van Luinge en Jol om het hoogste Nederlandse voetbalorgaan op de knieen te laten gaan, maar uiteindelijk was het dan toch Jol die deze feestelijk wedstrijd mocht begeleiden.
 
Dat je als KNVB moeilijk doet over een vriendschappelijke afscheidswedstrijd bewijst de dictatoriale trekjes van de bond. Het is beschamend te zien hoe ze persoonlijke belangen weten te verheffen boven het nationale voetbalbelang.
 
"Geen handdruk, geen bloemetje. Er was niemand van de KNVB. Ik heb zelfs geen belletje, mailtje of brief ontvangen. En dat vind ik respectloos," aldus Jol. En daar heeft de Hagenaar een punt. Het is een schande dat de KNVB zich zo heeft opgesteld.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 29 juli 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services