Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Jan Timmer overschat zichzelf


 
Door: Mark Goedhart
 
De wartaal die de bejaarde bestuurder Jan Timmer uitslaat is voor de voetballiefhebber en neutrale supporter niet te begrijpen.
 
Hiddink die PSV in ’87, ’88, ’89, 03, 05 en hoogstwaarschijnlijk dit jaar kampioen heeft gemaakt wordt nu door deze kale lampenkoning aangesproken op het feit dat hij nog geen keuze heeft gemaakt waar volgend jaar op het veld te staan.
 
Rusland, Engeland, Chelsea en PSV zijn maar een greep van de gegadigden die Hiddink volgend jaar maar wat graag de touwtjes in handen zien hebben bij hun club of nationale voetbalbond.
 
De keizer onder de trainers heeft bij clubs als Real Madrid en Valencia bewezen van een uitzonderlijk hoog niveau te zijn. Als bondscoach heeft Hiddink verschillende successen behaald. Het Nederlands Elftal, Korea en nu weer Australie. Hiddink is in staat in z’n eentje een land in extase te brengen. In Zuid Korea is Guus gevraagd voor president. En in Australie mag hij gebruikmaken van de prive jet van John Travolta. Hiddink wordt door overheden, voetbaliconen en spelers geprezen om zijn kwaliteit. Het optimale uit een groep halen. Of dat nou de halve finale van een WK, de 2e ronde Champions League of plaatsing voor een eindtoernooi is. Overal slaagt de Oosterling. En nu wordt hij door een volgevreten ex Philips baas op bejaarde leeftijd aangesproken op het feit dat er nog geen keuze is gemaakt. Enige voetbalachtergrond heeft Timmer niet (behalve dat het hoofd van de man enige gelijkenissen vertoont met de leren knikker), maar toch lijkt het alsof Timmer duidelijk wil maken dat hij de baas is in Eindhoven en niemand anders. Formeel is het waar, maar onder Timmer kan ik u verzekeren dat PSV en Zuid Korea niet de halve finales zou hebben gehaald van respectievelijk een WK en Champions League. En behalve dat, de inkomsten van Philips in Azie zijn na de succesen in Korea nog nooit zo hoog geweest. Een vriendelijk dankwoord van Timmer zou in dit geval wel op z’n plaats zijn.
 
Een clown zonder schmink, Jan Timmer, probeert op hilarische wijze de macht terug te grijpen. Met als gevolg dat Hiddink klaar is met het gezeur en z’n vertrek uit Eindhoven inmiddels heeft aangekondigd.
 
Natuurlijk is PSV niet op sterven na dood, ook niet na het vertrek van Hiddink, maar iemand die zoveel voor de club heeft gedaan zou op z’n minst wat meer waardering van de directie moeten krijgen.
 
Spelers als Cocu en Ooijer die razend enthousiast zijn over Hiddink worden door Timmer compleet genegeerd. De combinatie Hiddink, Eikelkamp, Rutten, Cocu en Ooijer bleken de afgelopen jaren garant te staan voor een goed lopend team. Onderschat door Timmer met als gevolg dat de succesformule volledig aan diggelen ligt.
 
Waar Hiddink heengaat is de grote vraag. Rusland, Engeland, Chelsea, Madrid en Manchester United zijn een kleine greep van de clubs die wel oren hebben naar Hiddink. In Rusland is er geen bondscoach, ook in Engeland is er na het WK een vacature, bij Chelsea vertrekt volgens welingelichte bronnen Mourinho en bij Manchester United kennen we het probleem.
 
Ik stel voor Hiddink met onmiddellijke ingang naar Manchester te laten verhuizen, Van Nistelrooij terug in de basis te zetten, Robben naar United te halen, Cocu nog een jaar op Old Traffort te laten schitteren om zo rustig toe te leven naar een succeszomer voor het Nederlands Elftal in Duitsland. Met dank aan Hiddink! Ook namens Timmer, die weer meeprofiteert van de successen van Hiddink in den vreemde!

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 27 maart 2006
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services