Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Weekend London


 
Door: Mark Goedhart
 
Zojuist teruggekeerd van een vermoeiend weekend Londen. Na aankomst met de Heathrow Express (nadat de KL 1023 veilig geland was) en een gezonde dosis voetbalzin zijn we de grote stad ingetrokken en op zoek naar het hotel. Voor diegene onder u die van plan zijn eenzelfde weekend te organiseren en langer zijn dan 1.90 meter adviseer ik met klem hotel Victoria Inn te mijden. Een badkamer waar een duitser met bierbuik zijn welbekende kont nog niet eens kan keren en een slaapkamer waar bij het eerste de beste sneurkgeluid de rest van het hotel amusant kan meegenieten. Het ontbijt, wat overigens was inbegrepen in de prijs, hebben we bij gebrek aan trek dagelijks aan ons voorbij laten gaan.
 
Goed en wel geinstalleerd, wat bij mij zo’n minuut of 2 in beslag neemt vonden we het tijd om een hapje te gaan eten in de omgeving van het hotel. Na een korte zoektocht kwamen we terecht bij een typische stampub. Pool tafel, dartbord, bier, pinda’s, nootjes en nog meer bier. Hier streken wij neer tussen de goedgebekte groot britten en bestelde een bord Lasagne. En dat heeft gesmaakt. Een biertje om de spanning voor de dag van morgen te verdrinken en gereed voor een goede nachtrust besloten wij alsnog een andere pub te zoeken voor een drankje om de wedstrijden is goed te analyseren.
 
Zaterdagochtend was het weer enigszins slechter geworden en een zachte herfstbries trok langzaam over de Engelse hoofdstad. En we besloten dan ook maar in de taxi te stappen en kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijd Chelsea – Blackburn Rovers op Stamford Bridge. £ 57.00 de man armer maar wel 2 kaartjes rijker. West Stand Middle was het vak waar wij 2 stoeltjes konden bemachtigen. Behandeld als VIPS marcheerden we het stadion in en lieten ons amuseren door de aanwezige spelersgroepen die op dat moment nog bezig waren de spieren op te warmen. We hebben ons laten informeren over de situatie van Robben in deze wedstrijd. De menigte wist ons ervan te verzekeren dat Arjen in deze wedstrijd z’n debuut zou maken in Londen. Een magistrale wedstrijd. De 1-0 van Gudjonson was er een uit het boekje. De 2-0 idem dito, de 3-0 kon niet beter, een penalty van dezelfde Gudjonson (voor wedstrijdverslag, klik hier) en de 4-0 kwam van de voet van Duff. En in de 64e minuut was het dan toch echt zover. Het debuut van Arjen Robben op Stamford Bridge. Met een paar geweldige passeeracties, voorzetten en zelfs doelpogingen was het een droommiddag voor de Groningse kwajongen. In de armen gesloten door alle fans heeft Chelsea er een nieuwe held bij. Overigens was het optreden van Kezman in diezelfde wedstrijd niet formidabel. Maar ook deze, toch een klein beetje landgenoot, komt wel terecht in Engeland. Maurino, de spelers en zelfs de supporters verwachten nog mooie dagen voor Mateja.
 
De dag afgesloten in de pub, nog wat verhitte discussies gehad met de plaatselijke voetbaliconen over de concurrentie tussen de Engelse clubs. Fan van Manchester United heeft in Londen een langzame pijnlijke dood tot gevolg. En nu we het er toch over hebben, zondag 24 oktober was de kraker tussen Manchester United en Arsenal. En gek genoeg, alhoewel, zo gek is dat ook weer niet, kregen we 100% medewerking van alle supporters bij het toejuigen van Ruud van Nistelrooij. Natuurlijk waren de aanwezige Chelsea fans erop gebrand dat Arsenal deze wedstrijd zou verliezen waardoor de achterstand van Chelsea op Arsenal zou slinken tot een acceptabele 3 punten. En naarmate de wedstrijd dichterbij kwam stroomde de pub vol met voetballiefhebbers. De enige angst voor ons was op dat moment van Van Nistelrooij een penalty zou moeten nemen. Hopen en hopen dat dit niet zou gebeuren. Want aan de ontmoeting van vorig jaar heb ik nog steeds een behoorlijk trauma overgehouden. Natuurlijk is dit een weinig overdreven, maar zo’n afgang gun je de goede man natuurlijk niet.
 
En dan toch. In de 74e minuut was Rooney die in het strafschop gebied werd gevloerd en daarvoor kende Riley een strafschop toe aan Man Utd. En wie anders dan Ruud van Nistelrooij is dan de aangewezen persoon voor deze vervelende klusjes?! Raak, rechts in de hoek (voor de keeper links) en Lehmann was kansloos. VICTORIE!!! En als slagroom op het toetje was het ook nog Rooney die op z’n 19e verjaardag een uitstekende voorzet van Smith naast Lehmann in het doel schoot. En zo was de eindstand op Old Traffort 2-0 en kon het geplande feestje van 50 wedstrijd ongeslagen voor Arsenal worden afgezegd. De aanwezige Arsenalsupporters vertrokken stilletjes uit de pub en wij konden nog even doorgaan genieten.
 
Tenslotte dezelfde avond nog Barcelona – Osasuna gezien (3-0, met Eto’o 2x en Ronaldinho). Wederom dus weer een succesavond voor Frank en Henk (resp. Rijkaard en Ten Cate) die nu hun koppositie in de Premiera Divisions hebben verstevigd. Ook deze club blijven we natuurlijk nauw volgen.
 
Voor wie van voetbal houdt is Londen de stad bij uitstek om een lekker weekendje te genieten. Heeft u interesse in een arrangement, neem dan contact op met onze reisafdeling.
 
(c) Mark Goedhart VO

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 24 oktober 2004
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services