Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Van Marwijk heeft prima basis


 
Oranje is er inmiddels wel aan gewend. Een wisseling van de trainersstaf. Marco van Basten heeft plaats gemaakt voor nieuweling Van Marwijk. Helemaal opnieuw moet er worden gewerkt aan een elftal dat kans maakt de finale van het WK in Zuid Afrika te winnen. Geen gemakkelijke taak, gezien het personele verloop.

 
In de paar jaar onder Van Basten is er wél en geen progressie geboekt. Drie schitterende wedstrijden leken de voorbode van een schitterende afsluiting op het EK. Drie horden waren genomen, en nog slechts drie te gaan om je Europees kampioen te mogen noemen. Het bleek voor de selectie te hoog gegrepen. Het sterrenensemble inclusief staf verdwenen roemloos door de achterdeur.
 
Succes werd er geboekt met attractief voetbal. Zij het een beetje laat, we hebben er 3 jaar op moeten wachten. Maar er ligt qua voetbal een uitstekende basis voor Van Marwijk om op door te borduren. Er zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden. De selectie heeft bewezen geen behoefte te hebben aan Van Bommel en Seedorf. Hoe gaat Van Marwijk zijn schoonzoon subtiel vertellen niet meer terug te hoeven keren bij het elftal? Per saldo hoeft Van Marwijk niet veel meer te bereiken dan Van Basten, kampioen worden.

Hoe dan ook, Van Marwijk hoeft alleen maar door te professionaliseren op de basis van Van Basten. Een gemakkelijke taak. Wat schaven hier en daar, en vooral de juiste keuzes blijven maken. Of Van Marwijk daar in slaagt moeten we afwachten. Hij heeft 2 jaar om zich te kwalificeren en kampioen te worden. Lukt dat niet, heeft hij net als Van Basten, gefaald.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 02 juli 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services