Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Duitsland klopt Portugal


 
Duitsland heeft als eerste de halve finales van het EK 2008 bereikt. In Bazel klopten de Duitsers het favoriet geachte Portugal in de eerste kwartfinale van het toernooi met 3-2.
 
Die Mannschaft overrompelde de Portugezen in de beginfase van de wedstrijd. Bastian Schweinsteiger bracht de Duitsers in de 22ste minuut op voorsprong door een voorzet van Lukas Podolski binnen te schieten: 1-0. Vier minuten later maakte Miroslav Klose er al 2-0 van door een vrije trap van Schweinsteiger binnen te koppen.

Vijf minuten voor rust bracht Nuno Gomes Portugal terug in de wedstrijd: 2-1. In de 61ste minuut bepaalde de Duitse aanvoerder Michael Ballack de marge weer op twee: 3-1. Helder Postiga zorgde weer voor spanning met zijn treffer in de 87ste minuut (3-2), maar de gelijkmaker viel niet meer. Tot verbijstering van de Portugezen, die in de groepsfase nog indruk hadden gemaakt met hun verzorgde spel. De Duitsers daarentegen vielen tot gisteravond tegen, zeker na het verfrissende spel van het WK twee jaar geleden in eigen land.

Duitsland komt in de halve finale uit tegen Kroatiƫ of Turkije. Die ploegen treffen elkaar vrijdag in Wenen. Nederland speelt zaterdag in Bazel tegen Rusland en zondagavond staan Italiƫ en Spanje tegenover elkaar in Wenen. 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 19 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services