Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Guus flikt het weer


 
Rusland is de tegenstander van Nederland in de kwartfinale van het EK 2008. De ploeg van Guus Hiddink rekende in Innsbruck af met Zweden: 2-0.Rusland was het grootste deel van de eerste helft de baas. De ploeg van Hiddink deed, met bij vlagen oogverblindend voetbal, de ene flitsende aanval op de andere volgen. In de 24ste minuut leidde dat tot de openingstreffer van Pavljoetsjenko. Het enige dat Zweden in die fase daar tegenover kon stellen was een kopbal uit-het-niets van Henke Larsson, die de kruising trof.

Vlak voor rust kreeg lieten de Russen de teugels wat vieren. Fredrik Ljungberg kreeg toen, na een aardige combinatie, een prima schietkans. Goalie Igor Akinfejev had echter weinig problemen met het schot. Kort daarna brak Mikael Nilsson door, deze keer redde Akinfejev ten koste van een corner.

Toen de tweede helft vijf minuten oud was, werd het duel reeds beslist. Andrei Arsjavin schoof de bal na wederom een prachtaanval in de verre hoek: 2-0. Daarna probeerde Zweden het nog wel maar de ploeg werd geen enkele keer echt gevaarlijk. In de slotfase verzuimde Rusland verder afstand te nemen van de leeggespeelde ScandinaviĆ«rs.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 18 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services