Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Italie wil revanche


 
Italie heeft de kwartfinale gehaald door met 2 - 0 van Frankrijk te winnen.
 
Het duel verliep dramatisch voor Frankrijk. Al na zeven minuten moest Franck Ribéry, de motor van de ploeg, met een blessure het veld af. Een fikse tegenvaller voor coach Raymond Domenech, die zijn tactische plan aanvallend helemaal had afgesteld op de aanvaller van Bayern München. Ribéry had, achter diepe spits én aanvoerder Thierry Henry een vrije rol. Moest zwervend van links naar rechts, en andersom, openingen creëren in de Italiaanse afweer.
 
Dik een kwartier later kreeg Frankrijk opnieuw een dreun. Abidal haalde binnen het strafschopgebied Toni onderuit en moest met rood van het veld. Maar tenminste zo erg voor Frankrijk: Andrea Pirlo schoot de volkomen terecht gegeven penalty onberispelijk langs doelman Coupet: 1-0. De Fransen raakten er tijdelijk compleet door van slag. Zonder gevolgen, want Toni verzuimde twee keer van dicht bij het beslissende doelpunt te maken.
 
Het pleit voor hun veerkracht dat de Fransen zich toch snel herpakten en er met hun onverzettelijkheid een echte wedstrijd van maakten. De snelle beloning voor dat manmoedige spel bleef echter uit, alhoewel Henry heel dicht bij de gelijkmaker was. Zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant schoot Grosso kort voor de pauze op de paal.
 
Na rust was het met het Franse verzet snel gedaan. De pijp raakte al vlot leger en leger. Zeker nadat De Rossi de marge verdubbelde was van een echte wedstrijd helaas geen sprake meer. De Italianen, uiteraard op de hoogte van de stand in Bern, speelden het duel op hun gemak uit. De Europese voetbaltop is nog niet van de prijsvechters af. Wél van vice-wereldkampioen Frankrijk.
 
Indien Nedederland én Italie de kwartfinale weten te winnen, dan spelen ze op donderdag 26 juni 2008 opnieuw tegen elkaar.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 18 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services