Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Duitsland naar kwartfinale, coaches op tribune


 
Duitsland plaatste zich vanavond ten koste van Oostenrijk voor de kwartfinale van het EK. Een rake vrije trap van aanvoerder Michael Ballack besliste het duel: 1-0.

De Duitsers begonnen sterk. Na amper drie minuten voetbal kreeg de ploeg van Joachim Löw de ideale kans om de Oostenrijkers meteen van zich af te schudden. Miroslav Klose bereidde knap voor. Mario Gomez, miste vlak voor de doellijn echter op onbegrijpelijke wijze.

Na een goede beginfase van de Duitsers kwamen de Oostenrijkers wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede kans voor spits Erwin Hoffer, die kreeg de bal niet onder controle, waardoor Jens Lehmann kon ingrijpen. Hoffer speelde in plaats van de aan zijn enkel geblesseerde Roland Linz.

Vlak voor de rust viel het opmerkelijkste moment van de eerste helft te noteren. Scheidsrechter Mejuto González stuurde beide bondscoaches, Josef Hickersberger en Löw, na een akkefietje met de vierde official, naar de tribune.

In de vierde minuut na de hervatting was het meteen raak. Michael Ballack schoot een vrije trap prachtig achter de kansloze Jürgen Macho. Het was pas de eerste treffer uit een vrije trap op dit EK. Na de treffer van de aanvoerder van Duitsland was er van fatsoenlijk voetbal nog nauwelijks sprake. Oostenrijk dat moest winnen om de volgende ronde te bereiken, kon geen vuist maken, zodat de Duitsers in de kwartfinales nu Portugal ontmoeten.
 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 16 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services