Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Beenhakker aangeslagen naar huis


 
De missie van Leo Beenhakker is mislukt, voor Polen is het einde oefening. Staf en spelers namen in het Oostenrijkse Klagenfurt in mineur afscheid van hun debuut op een Europees kampioenschap. Kroatië won met 1-0 door een doelpunt van Ivan Klasnic.

De reeds gekwalificeerde Kroaten begonnen afwachtend, de Polen startten het duel offensief. In het eerste kwartier kreeg zowel Lobodzinski als Dudka een behoorlijke kans. Bij die laatste mogelijkheid raakte de Kroaat Knesevic zodanig geblesseerd, dat hij gewisseld moest worden. Corluka nam zijn plaats in.

Toen Kroatië bekomen was van de omzetting, kreeg het meer grip op de wedstrijd. De Poolse doelman Boruc moest na een half uur spelen in kort tijdsbestek driemaal zijn klasse tonen. Vlak voor rust schoof Leko de bal nog naast en was er een grote kans voor Rakatic. Maar ook hij stuitte op Boruc.

Zeven minuten na de rust brak Ivan Klasnic de ban. Zijn treffer kwam bij de Polen niet al te hard aan, doordat kort daarvoor Michael Ballack de Duitsers op voorsprong had geschoten tegen Oostenrijk. Daardoor leek de kwartfinale voor de Polen al bijna onbereikbaar.

De Poolse bondscoach Beenhakker reageerde op de tegentreffer met het inbrengen van een extra aanvaller: Ebi Smolarek kwam Lobodzinski vervangen. Meer dan een kansje voor spits Guerreiro en een afstandsschot van Smolarek leverde dit niet op. Kroatië bleef kinderlijk eenvoudig overeind in een wedstrijd die vrijwel geen enkel moment de moeite van het bekijken waard was. 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 16 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services