Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Hiddink kansloos tegen Spanje


 
Spanje heeft zijn kandidatuur als EK-favoriet kracht bijgezet met een klinkende zege van 4-1 op het Rusland van Guus Hiddink. David Villa was met drie goals de grote ster bij de Spanjaarden.

 
Rusland deed pas wat terug bij 3-0, toen het gouden kalf van Guus Geluk al was verdronken. In de slotfase scoorde de Arsenal-ster Cesc Fabregas - verrasssend begonnen als invaller - de 4-1, een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
 
Spanje leidde bij de rust van het eerste EK-duel in Groep D met 2-0. Villa, de spits van Valencia, maakte in het Tivoli Neu Stadion in Innsbruck beide treffers. De doelgerichte Villa, die de voorkeur kreeg boven middenvelder Fabregas, scoorde de openingstreffer op aangeven van de andere spits van Spanje, Fernando Torres.
 
In de laatste minuut voor rust maakte Villa ook de 2-0 op een steekpassje van Andres Iniesta. Konstantin Zirjanov was voor Rusland het dichtst bij een treffer. Hij schoot in de 23e minuut op de paal.
 
Na de rust drong Rusland wel meer aan, maar de jonge ploeg van Hiddink werd door Spanje fijntjes op zijn tekortkomingen gewezen. In de slotfase kreeg Rusland wel loon naar werken door een kopdoelpunt van Roman Pavlyuchenko. Even perste Rusland er nog een slotoffensiefje uit, maar de goal van Fabregas gooide de deur in het slot.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services