Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Europese kranten loven Oranje


 
In het buitenland is de afstraffing van Italië niet onopgemerkt gebleven. In Engeland, waar ze toch al achter Nederland staan, zijn ze lyrisch over Oranje. Nederland heeft volgens The Sun eindelijk leven in Euro 2008 gebracht. De krant verbaast zich erover dat zoveel Nederlanders zo weinig vertrouwen in Oranje hebben, terwijl dat team de meest getalenteerde spelers heeft. Volgens de krant heeft Nederland de klok teruggezet naar de gouden jaren met Johan Cruyff en Johan Neeskens.

 
"Hollandse Topklasse", jubelde The Sun. "Van Nistelrooy's discutabele openingsgoal levert zinderende winst op in Groep des Doods." Vooral de Nederlandse spits en zijn Madrileense ploeggenoot Wesley Sneijder worden geroemd in het Engelse boulevardblad. "De mannen uit het Bernabeustadion konden geen betere boodschap afgeven."
 
Nederland deklasseert Italië schrijft de Duitse krant Der Spiegel. Volgens de krant zijn de Italianen zo goed als uitgeschakeld. De druk ligt nu volledig bi de Italianen, terwijl Nederland tegen de teleurstellende Fransen de tweede ronde veilig kan stellen, aldus Der Spiegel.
 
Drie oorvijgen voor Italië kopt Der Stern. Nederland heeft Italië van de betovering ontdaan, zo gaat de krant verder. Volgens de krant heeft Nederland zich meteen tot een van de favorieten voor de Europese titel gebombardeerd. Het altijd chauvinistische boulevardblad Bild rept van Hollandse magie. Italë ontmaskerd, zo gaat de krant verder. "De Azzurri incasseerden de grootste nederlaag tijdens een EK tot nu toe en staan nu op de laatste plaats in de poule. Wat een catastrofe." Bild schrijft verder dat Van Nistelrooy de 'fair play-prijs' verdiende door zich niet te laten vallen toen hij door Buffon uit zijn evenwicht werd gebracht. Alle Duitse bladen zijn het er over eens dat de goal van Van Nistelrooy een zuivere was, doordat het buitenspel werd opgeheven door de achter de achterlijn liggende Panucci.
 
In België rept De Morgen over de vernedering van de Squadra. De krant haalt er er zelfs de overwining in 1978 in Argentinië bij met de 'atoomknal' van Arie Haan. De krant blijkt de geschiedenislessen goed geleerd te hebben, want ook het wonder van Bern van 1954, toen Duitsland het veel sterker geachte Hongarije van de wereldtitel beroofde, werd erbij gehaald. Volgens de krant mochten de Italianen blij zijn dat de afstraffing niet nog groter werd doordat schoten van Afellay en Van Persie op de lat en voorlangs gingen. "Oranje tikt wereldkampioen uit", kopt Sportwereld. Vooral de goal van Sneijder was volgens de krant "hemelsmooi".
 
"Nederland imponeert", was de mening van de Fransen in l'Equipe. " De hele wereld is verbijsterd. Dit is puur gezichtsverlies voor de wereldkampioenen van Italië. De Madrileense tandem Sneijder-Van Nistelrooy vernederde de Italiaanse verdediging."

 
"De complete Italiaanse supportersvakken vielen stil en kwamen niet meer tot leven", zo beschrijft de Italiaanse sportkrant Gazetta de lo Sport. "Met Roemenië en Frankrijk nog te gaan is de 3-0 nederlaag tegen Nederland wel een heel slechte start."


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services