Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Goal Van Nistelrooij geen buitenspel


 
De 1-0 van Ruud van Nistelrooy was geen buitenspelgoal. Dat blijkt uit de buitenspelregels. De Italiaanse verdediger Christian Panucci lag achter het doel van Gianluigi Buffon toen de Nederlandse spits van dichtbij binnen schoot.
 
"Het was een zuiver doelpunt”, zei Henk van Ettekoven, voorzitter van de spelregelcommissie van de KNVB desgevraagd. De oud-scheidsrechter noemde het optreden van de assistent-scheidsrechter langs de lijn 'sterk'. "In de spelregels staat dat een verdediger een aanvaller van de tegenpartij niet in buitenspelpositie kan brengen door zich terug te trekken achter zijn eigen doellijn. Panucci werd weliswaar door zijn eigen doelman over de lijn gewerkt, maar hij keek daarna hoe de aanval zich ontwikkelde. Hij had tijd genoeg om terug in het veld te komen, maar deed dat bewust niet. Kortom: Een zuiver doelpunt.”
 
Lees hier de uitleg: "Het 'stapje vooruit' gaat niet op voor de verdediger die achter de doellijn gaat staan om op die manier de tegenpartij buitenspel te zetten. De verdediger die dat bewust doet, maar ook de verdediger die per ongeluk achter de doellijn terecht komt zonder de bedoeling te hebben de tegenpartij buitenspel te zetten, wordt in beide gevallen geacht zich binnen de lijnen te bevinden. Dit is dus niet de goede manier om je tegenstanders door buitenspel uit te schakelen. "


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services