Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland kleineert Italie


 
De redactie van Voetbaloutsite heeft vanuit restaurant Kreta in Voorburg Nederland het eerste EK-duel zien winnen. Nederland versloeg wereldkampioen Italië met 3-0 op weergaloze wijze.Het niveau dat Oranje voor rust haalde, was ongekend hoog en viel Italië koud op het dak. Van Nistelrooij had na een kwartier al een penalty kunnen krijgen. De spits bleef sportief op de been, maar kon geen schade meer aanrichten.

Even later was het wel raak. Een schot van de jarige Sneijder (24) werd door Van Nistelrooij in buitenspelpositie binnengewerkt. Het arbitrale trio had echter knap gezien dat de buiten het veld liggende Panucci de inzet tot een legaal doelpunt had gepromoveerd. ...

Het tweede doelpunt was weer fantastich. Van Bronckhorst haalde de bal van de lijn, raasde naar voren, kreeg de bal terug en legde hem panklaar op het hoofd van Kuijt. De Katwijker bediende Sneijder en die schoot de bal feilloos binnen.

Pal voor rust had Van Nistelrooij zelfs de 3-0 kunnen scoren. Hij mocht, na een prachtige pass van v.d.Vaart, alleen op het doel aflopen. Een stiftje had een doelpunt opgeleverd, maar de Real-speler koos voor een bal in de verre hoek, waar Buffon nog net redding bracht.

Nederland liet zich niet gemakkelijk vastzetten, maar het inbrengen van Del Piero gaf Italië iets meer dreiging. Tussen de 70ste en 80ste minuut was het zelfs spannend. Toni schoot echter in kansrijke positie over en Van der Sar stond meer dan paraat op een vlammend schot van Grosso.

Een puik gekeerde vrije trap van Pirlo leidde zelfs de 3-0 in. Van Bronckhorst ging weer aan de haal en passte de bal weer op Kuijt. Die scoorde niet, maar hij kreeg de bal wel op het hoofd van Van Bronckhorst en de uitblinker faalde niet. Italië had geluk dat Afellay, met een schot op de lat, en Van Persie niet de 4-0 maakten.

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is komende vrijdag, 13 juni, tegen Frankrijk. De redactie van Voetbaloutsite zal bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Vanaf morgen vindt u een sfeerreportage op deze website. 

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services