Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Frankrijk niet langs Roemenie


 

Het is Frankrijk niet gelukt haar eerste groepsduel winnend af te sluiten. 'Les Bleus' kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Roemenie.

De Oost-Europeanen, die voor het EK nog als het 'lelijke eendje' van groep C werden beschouwd, leunden op een ijzersterke verdediging en kwamen nauwelijks in de problemen.

De eerste helft tussen Roemenie en Frankrijk was er eentje om snel te vergeten. Beide teams speelden in een te laag baltempo en konden daardoor niet echt gevaarlijk worden. De angst voor een vroege tegengoal was, in het zonnige Zurich, vooral bij de Roemenen aanwezig. De geelhemden bivakkeerden het eerste kwartier merendeels op eigen helft en lieten de tegenstander het spel maken.

De Fransen toonden zich de beter voetballende ploeg, maar hadden moeite het veldoverwicht in kansen om te zetten. Op wat slappe afstandschoten na gebeurde er niet veel, totdat Nicolas Anelka in de 18e minuut dichtbij een doelpunt was. De vervanger van de geblesseerde Thierry Henry anticipeerde op een lange bal van achteruit, maar ex-Ajacied Bogdan Lobont kwam op tijd uit zijn doel en behoedde zo zijn ploeg voor een vroege achterstand.

Met een kleine twintig minuten op de klok leek Roemenie uit haar schulp te kruipen. Zonder gevaarlijk te worden kon de ploeg van bondscoach Victor Piturca tien minuten lang met 'de haantjes' meevoetballen. De Oost-Europeanen bleven op de organisatie hameren en renden als hazen terug bij balverlies.

Frankrijk nam de regie echter weer snel in handen. Dik tien minuten voor rust was het andermaal Anelka die voor gevaar zorgde. De aanvaller van Chelsea kopte uit een voorzet van dichtbij over het doel. Tot vlak voor de rust viel er weinig meer te beleven in het Letzigrund Stadion. Sterspeler Franck Ribery kon het niet meer aanzien en gooide zijn trucendoos open. De 25-jarige speler van Bayern Munchen leverde een prima voorzet af, maar zag zijn ploeggenoot Karim Benzema een te slap schot produceren, waardoor Lobont de bal veilig kon klemmen. Frankrijk kon zich de mentale winnaar van de eerste helft noemen, maar schoot daar met de 0-0 ruststand niets mee op.

Na de doelwisseling leek het duel een stuk aantrekkelijker te gaan worden. Florent Malouda was de eerste die gevaar wist te stichten. De linkspoot slalomde langs zijn directe tegenstander Cosmin Contra en vuurde rakelings over het doel. Even leek Roemenie de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het offensief was van korte duur en leverde geen kansen op.

De ploeg van bondscoach Raymond Domenech schroefde het baltempo op, maar kon niet door de Roemeense muur breken.Vanuit het niets kreeg Benzema plots twee dotten van kansen. De revelatie van het afgelopen seizoen bleek niet over de gewenste scherpte te beschikken. Kort hierna werd hij vervangen door Samir Nasri. De eveneens 20-jarige middenvelder wordt door de Fransen omschreven als de nieuwe Zidane. Nasri is net als 'Zizou' in Algerije geboren, maar dat is dan de enige vergelijking, want ook hij liep zich stuk op sterke Roemeense defensie.

Komende vrijdag speelt Frankrijk tegen Nederland. De redactie van Voetbaloutsite zal bij deze wedstrijd aanwezig zijn. 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services