Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Robben, een wereldwonder


 
In eerdere columns heb ik het al eens aangehaald. Het fenomeen Robben is met recht een fenomeen. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten, waar gedurende zijn prille ontwikkeling vaak is getwijfeld, maar ook vanwege zijn uiterst nauwkeurige planning. Bij Real Madrid heeft hij maar enkele volledige wedstrijden kunnen spelen, terwijl hij bij aanvang van een groot toernooi geheel fit en in vorm is.
 
Van Basten mag de medische staf van Real wel zeer dankbaar zijn. Ze hebben het geflikt om Robben precies op het juiste moment speelklaar te krijgen. Het lijkt wel of Robben alleen in de zomermaanden kan voetballen en zich dan op z’n lekkerst voelt. Tijdens het seizoen een beetje trainen, energie opdoen en tijdens het EK en WK volledig vit aan het toernooi beginnen. Als we nog twee of drie spelers zouden hebben die deze tactiek toepassen hebben we tijdens de zware groepswedstrijden fysiek een enorme voorsprong.
 
Frapant is dat het lijkt alsof Robben een volledig seizoen heeft gedraaid. Hij is in vorm en toont aan dat hij zich wel degelijk heeft doorontwikkeld. Als linksbuiten werden hem ooit uitzonderlijke kwaliteiten toegedicht. Hij zou, zo voorspelden de deskundigen, de beste van de wereld worden. Na zijn eerste publieke optreden, als debutant bij FC Groningen, leek het er inderdaad op. Nederland heeft een patent op uitstekende buitenspelers. En Robben was daar het bewijs van.

Zo ver is het echter nog niet gekomen. Zijn doorgroei lijkt na Groningen en PSV enigszins gestagneerd. Hij bezit nog steeds dezelfde kwaliteiten als jaren geleden. Wel lijkt een nieuwe mijlpaal in zijn ontwikkeling te zijn bereikt. Artsen uit Madrid lijken de oorzaak van zijn chronische blessures te hebben ontdekt. Dit geeft rust. Rust aan de staf in Madrid, aan Van Basten, maar vooral aan Robben zelf. Hij weet dat hij weer vol kan gaan en alles kan geven. En spelers met zulke kwaliteiten zijn van een ongekende meerwaarde voor het elftal. Met een frisse Robben kunnen we ver komen.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 02 juni 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services