Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Oranje klaar voor Italie


 
Oranje is na een bescheiden 2-0 zege op Wales uitgezwaaid door het Oranje-legioen. Arjen Robben opende in de 35e minuut de score. Wesley Sneijder trof in de 55e minuut vanuit een vrije trap doel.

 
Het Nederlands elftal vertrekt dinsdag naar Zwitserland en bereidt zich vervolgens in Lausanne voor op de eerste groepswedstrijd van 9 juni tegen wereldkampioen Italië.
 
Na een vrij moeizaam eerste halfuur zette Robben Oranje op voorsprong. Niet geheel toevallig demarreerde de middenvelder met de meeste diepgang op het juiste moment, nadat de bal pardoes in de vrije ruimte was gevallen.
 
Tot dat moment had Nederland wel een overwicht, maar weinig kansen. Vrijwel alle doelpogingen kwamen van Wesley Sneijder, de man die links èn rechts dynamiet in de benen heeft.
 
Van Basten had vastgehouden aan de lijn van de vorige wedstrijd en stelde waar mogelijk offensieve spelers op. Als de schijn niet bedriegt spelen straks in Zwitserland tegen Italië dezelfde elf als die begonnen tegen Wales. Dat betekent puur 'voetbal' achter diepe spits Ruud van Nistelrooy, met de artiesten Rafael van der Vaart, Robben en Sneijder.
 
De bondscoach kiest daarmee voor de wellicht leukst denkbare variant. Of het de verstandigste is zal straks ongetwijfeld worden gemeten aan de hand van het resultaat tegen de Italianen. Het offensieve drietal moet bij balverlies direct omschakelen, om de mensen er achter niet in de problemen te brengen. Of dat allemaal kan, blijkt pas als het er echt om gaat.
 
In het tweede deel sloeg Van Basten aan het experimenteren. Zo kwamen onder anderen Dirk Kuijt en Nigel de Jong voor Orlando Engelaar en Demi de Zeeuw. Het leidde even tot meer spektakel, ook al omdat de Welshmen naar adem begonnen te happen.
 
Sneijder vergrootte de feestvreugde door in de 54e minuut te scoren uit een vrije trap, 2-0. Kansjes waren er daarna nog wel voor Robben en Kuijt, maar verdere treffers bleven uit.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 01 juni 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services